24 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα...

Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

το "Ποιος είναι ο Πλανήτης των Χριστουγέννων;", του Χρήστου Μπουλώτη (Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου)



Ποιος από εμάς θα μπορούσε να ζήσει για πάντα στον πλανήτη των Χριστουγέννων; Εκεί όπου η κάθε μέρα θα είναι γιορτή, τα παιδιά θα παίρνουν δώρα συνεχώς, τα δέντρα θα είναι στολισμένα διαρκώς και το χιόνι θα πέφτει απαλό πάνω από παραμυθένιους πύργους και έλκηθρα καθημερινά, ακόμη και όταν θα είναι καλοκαίρι! 

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται παράλογα, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το καινούριο - και πολύ χριστουγεννιάτικο - βιβλίο ενός από τους αγαπημένους συγγραφείς της Μικρής Παραμυθού, του Χρήστου Μπουλώτη. Κεντρικός ήρωας της ιστορίας ο μικρός Δημήτρης ή Τάκης ή Μίμης ή Ντίμης, που θα προτιμούσε, όμως, να τον έλεγαν Χρήστο και αγαπά τόσο πολύ την γιορτή των Χριστουγέννων, ώστε έφτιαξε στο μυαλό του έναν ολόδικό του πλανήτη αφιερωμένο αποκλειστικά και μόνο σε αυτήν: τον πλανήτη των Χριστουγέννων! Ξεκινώντας από τα απλά άρχισε να μοιράζει μερικά από τα πάρα πολλά παιχνίδια που γέμιζαν το δωμάτιό του σε παιδιά λιγότερο τυχερά από αυτόν, ενώ στόλισε τα δέντρα του κήπου με πολύχρωμα στολίδια. Για όλα τα υπόλοιπα επιστράτευσε, απλώς, την φαντασία του! Και η φαντασία των παιδιών μπορεί να τα οδηγήσει ανά πάσα στιγμή σε οποιονδήποτε τόπο και χρόνο αυτά επιθυμούν!







Πρόκειται για μία πολύ όμορφη ιστορία, εξαιρετικά καλογραμμένη και πολύ σύγχρονα εικονογραφημένη, από έναν πολυβραβευμένο Έλληνα συγγραφέα και μία ταλαντούχα εικονογράφο. Κεντρικό θέμα της η φαντασία ενός μικρού αγοριού και η επινοητικότητά του, που το οδήγησαν στο να αναπαράγει καθημερινά την πιο αγαπημένη του γιορτή, μέχρις ότου να αντιληφθεί την πραγματική ουσία αυτής, που δεν είναι άλλη από την αγάπη που πέφτει σαν χρυσόσκονη στην ψυχή όλων των ανθρώπων! Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να βρει κανείς συνεχώς και στα πιο απλά πράγματα, αρκεί να κοιτάξει γύρω του λιγάκι πιο προσεκτικά. Επομένως, όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εν δυνάμει κάτοικοι του πιο όμορφου πλανήτη του σύμπαντος: του πλανήτη των Χριστουγέννων. Δεν είναι δα και τόσο μακριά! 

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης!

Καλές Γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια