Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

"Ο δεύτερος ουρανός", του Πάτρικ Γκεστ  (Εικονογράφηση: Τζόναθαν Μπέντλεϊ)

Ο Γκίλμπερτ είναι ένας μικρός πιγκουίνος, που το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει σαν βγει από το αβγό του είναι ο απέραντος γαλάζιος ουρανός! Από εκείνη τη στιγμή μεγαλύτερη λαχτάρα και σκοπός της ζωής του θα γίνουν το να καταφέρει μια μέρα να πετάξει ψηλά σε αυτόν, όπως και τα υπόλοιπα πουλιά. Οι πιγκουίνοι, όμως, δεν πετούν, μονάχα περπατούν. Μια τέτοια λεπτομέρεια, ωστόσο, δεν θα καταφέρει να σταθεί εμπόδιο στον επίμονο και αποφασιστικό Γκίλμπερτ, που δεν δέχεται με τίποτα να εγκαταλείψει τα όνειρά του! Οι πιγκουίνοι μπορεί να μην πετούν, μπορούν ωστόσο και κολυμπούν και ο ουρανός δεν είναι το μοναδικό απέραντο γαλάζιο που υπάρχει στον πλανήτη μας!


Πρόκειται για μία συγκινητική παιδική ιστορία, με κεντρικό ήρωα έναν μικρό πιγκουίνο που δεν δέχεται με τίποτα να υποχωρήσει μπροστά στους στόχους του, όσο ακατόρθωτοι και αν φαντάζουν ετούτοι. Ο ίδιος θα πορευτεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, όπου - όπως κάθε πλάσμα - θα πρέπει να συνειδητοποιήσει την θέση του στον κόσμο και τα όριά του, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως θα σταθούν τροχοπέδη στη ζωή του. Με σύντομο κείμενο από τον Πάτρικ Γκεστ και εξαιρετική εικονογράφηση από τον βραβευμένο Τζόναθαν Μπέντλεϊ, μεταφέρει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο μαγικό, τόσο απέραντο και μοναχικό, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο από κάθε λογής πλάσματα και είδη. Αποτελείται, συνολικά, από 40 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 


Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι εμπόδια στη ζωή υπάρχουν πολλά, δεν θα πρέπει, όμως, να σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, που θα μας φέρουν όλο και πιο κοντά σε ό,τι μπορεί να μας χαρίσει την αληθινή ευτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια