Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει", της Τζένη Κουτσοδημητροπούλου (Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου)


Κάθε μεσημέρι, λίγο πριν κοιμηθούμε, μας έχει γίνει συνήθεια να διαβάζουμε και από ένα (κάποιες φορές και περισσότερα) παραμύθι. Εχθές, επιλέξαμε για συντροφιά την παρέα της μικρής Γαλήνης, πρωταγωνίστριας του παραμυθιού της Τζένη Κουτσοδημητροπούλου.




Η Γαλήνη ζει στη Βροντούπολη, μία πόλη όπου όλοι φωνάζουν, στριγκλίζουν και κάνουν φασαρία. Ένα, όμως, κομμάτι της είναι διαφορετικό. Όλη η νότια πλευρά ζει γαλήνια, χάρη στη μικρή ηρωίδα, που μιλά τόσο χαμηλόφωνα, ώστε οι υπόλοιποι αναγκάζονται να τη μιμηθούν ή να σιωπήσουν, προκειμένου να την ακούσουν. Η πόλη διοικείται από ένα βασιλιά καλόκαρδο μεν, φωνακλά δε, ο οποίος αρχίζει να υποφέρει από τρομερούς πονοκεφάλους. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να βρουν το γιατρικό, που θα τον απαλλάξει από αυτούς, κανείς όμως δεν το κατάφερε. Μέχρι που γνώρισε τη Γαλήνη ... και τότε όλα άλλαξαν!


  


Ένα βιβλίο για τις κακές συνήθειες και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές, βελτιώνοντας τον εαυτό μας. Για την υιοθέτηση των θετικών στοιχείων κάποιου, που βοηθά και εμάς να γίνουμε καλύτεροι. Μια γλυκιά ιστορία, για το πώς τα πάντα γύρω μας μπορούν να αλλάξουν, αρκεί πρώτα να αλλάξουμε εμείς!

Θα καταφέρει, άραγε,  η μικρή ηρωίδα να βοηθήσει τον βασιλιά; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το όμορφο αυτό παιδικό βιβλίο, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Συνοδεύεται από δωρεάν QR Code, με την αφήγηση του παραμυθιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια