Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


...2 και 1 ξεχωριστά  βιβλία που αξίζει να επιλέξετε για την περίοδο των Χριστουγέννων!



"Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία", του Τσαρλς Ντίκενς

Διασκευή: Philip Gooden, Εικονογράφηση: Pipi Sposito, Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφόρησε στα ελληνικά η πασίγνωστη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς, ειδικά τροποποιημένη για αναγνώστες ηλικίας από 8 ετών και άνω. Ήρωάς της ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας μοναχικός πλούσιος άντρας με σκληρή καρδιά, που απεχθάνεται τη γιορτή των Χριστουγέννων. Όλα θα αλλάξουν, όταν μια Παραμονή θα τον επισκεφθούν το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τρία Πνεύματα. Ο Σκρουτζ θα έρθει αντιμέτωπος με τα λάθη που έκανε στο παρελθόν και το παρόν, αλλά και το ζοφερό μέλλον που τον περιμένει σε περίπτωση που δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Μετά από αυτή τη διαφωτιστική - για τον ίδιο - βραδιά, θα αρχίσει να συμπεριφέρεται με αγάπη και γενναιοδωρία, σκορπίζοντας χαρά στους ανθρώπους γύρω του, αλλά και στον εαυτό του. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά "Ο Ντίκενς για παιδιά", στην οποία κυκλοφορούν τρεις ακόμη γνωστές ιστορίες του διάσημου συγγραφέα (βλ. εδώ). Είναι γραμμένες με τρόπο απλό και περιληπτικό, συνοδεύονται από ασπρόμαυρη εικονογράφηση και έχουν απλή, μεγάλη γραμματοσειρά. Ιδανικά για να εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας, και συγκεκριμένα σε εκείνον του διάσημου Άγγλου μυθιστοριογράφου  της βικτωριανής εποχής. Αποτελείται από 96 σελίδες.  



"Το παλαιοπωλείο", του Τσαρλς Ντίκενς

Διασκευή: Philip Gooden, Εικονογράφηση: Santiago Calle, Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή


Σε ένα διαμέρισμα πάνω από το παλαιοπωλείο τους, που είναι γεμάτο από σκουριασμένες αντίκες, ζουν η ορφανή Νελ Τρεντ και ο παππούς της. Εκείνος, στην προσπάθειά του να της προσφέρει μια καλύτερη - οικονομικά - ζωή, μπλέκει με τυχερά παιχνίδια και πέφτει στα δίχτυα του Ντάνιελ Κουίλπ, ενός αδίσταχτου τοκογλύφου. Ο παππούς θα χάσει όλα τους τα υπάρχοντα και οι δυο τους θα βρεθούν στο δρόμο, αναζητώντας ένα μέρος για να μείνουν. Κάποια στιγμή βρίσκεται στον δρόμο τους ένας πονόψυχος δάσκαλος, που προσφέρεται να τους βοηθήσει, και η ζωή τους μοιάζει να καλυτερεύει. Όμως, για τη Νελ, θα είναι πια πολύ αργά.  Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, όπου σκιαγραφείται η βικτωριανή εποχή και οι δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν  οι άνθρωποι των κατώτερων κοινωνικών τάξεων. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη σειρά "Ο Ντίκενς για παιδιά" των εκδόσεων Μίνωας, μαζί με άλλες τρεις γνωστές ιστορίες του διάσημου συγγραφέα (βλ. εδώ). Όπως και το προηγούμενο, είναι και αυτό γραμμένο με τρόπο απλό και περιληπτικό, έχει ασπρόμαυρη εικονογράφηση και απλή, μεγάλη γραμματοσειρά. Αποτελείται από 96 σελίδες και προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 8 ετών και άνω.




"Πέντε μυστήρια για τα Χριστούγεννα", των Lucia Vaccarino, Pierdomenico Baccalario, Alessandro Gatti


Η παιδική σειρά βιβλίων "Σέρλοκ, Λουπέν και εγώ" είναι από τις αγαπημένες μου, παρόλο που απέχω κατά πολύ από την ηλικία των 9+ στην οποία απευθύνεται! Πρόκειται για τις περιπέτειες μιας παρέας τριών παιδιών, της Αϊρίν Άντλερ, του Σέρλοκ Χολμς και του Αρσέν Λουπέν, που όλοι μαζί διαλευκάνουν μυστήρια και αποκαλύπτουν δολοφόνους. Η αφήγηση γίνεται συνήθως από την ίδια την Αϊρίν, η οποία εκτός από τα κατορθώματά τους διηγείται και λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής. Τα βιβλία είναι καλογραμμένα, έχουν όμορφο λόγο, καλοσχηματισμένους ήρωες με ενδιαφέροντα στοιχεία ο καθένας, μυστήριο και έξυπνη πλοκή. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν στα ελληνικά 14 βιβλία της σειράς (βλ. εδώ). 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια των τριών φίλων, που μαζί με τον Μπίλι Γκάτσμπι και τη Μίλα Άντλερ αποφασίζουν μια παραμονή Χριστουγέννων να μοιραστούν μεταξύ τους πέντε διαφορετικές ιστορίες μυστηρίου, όπως τις έζησαν κάποτε οι ίδιοι. Η κλοπή του πολύτιμου κοσμήματος της κόμισσας Ντραχμάτοβα στο μεγάλο χορό μιας προπαραμονής Χριστουγέννων, η έρευνα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, μια ληστεία στο Λούβρο με φόντο το χιονισμένο Παρίσι, μια κλοπή στον χριστουγεννιάτικα στολισμένο σταθμό του Πάντινγκτον και ένα στυγερό έγκλημα που αναζητά μια λογική εξήγηση, θα κρατήσουν απασχολημένους και τους πέντε λάτρεις του μυστηρίου γύρω από το τζάκι, ενώ περιμένουν να ξημερώσουν Χριστούγεννα. Αν είστε αναγνώστες της σειράς, μην χάσετε τον εορταστικό αυτό τόμο. Αν πάλι δεν έχει τύχει να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία μιας από τις ωραιότερες σειρές παιδικών βιβλίων μυστηρίου, τώρα είναι η ευκαιρία! Αποτελείται από 200 σελίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια