Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης φτιαγμένα από βιβλία (Bookish Advent Calendars)



Επιτέλους, μπήκε ο Δεκέμβριος! Επίσημα, πλέον, διανύουμε τις πιο εορταστικές ημέρες ολόκληρου του έτους, με τους μικρούς και τους μεγάλους να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα! Τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί και στη χώρα μας τα Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης, τα γνωστά ως Advent Calendars. Ένα τέτοιο θέμα δεν θα ενδιέφερε ένα blog σχετικό με τα παιδικά βιβλία, παρά μόνο για έναν λόγο: αν το ημερολόγιο ήταν φτιαγμένο από παιδικά βιβλία!

Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο: 1. Αγοράζει 24 καινούρια βιβλία, κατά προτίμηση χριστουγεννιάτικα ή έστω με περιεχόμενο που να εκφράζει το πνεύμα των Χριστουγέννων (κοινώς, που να περνάνε μηνύματα αγάπης και προσφοράς). Μπορείτε να τα μαζεύετε σιγά σιγά όλο τον χρόνο ή απλά να τα αγοράσετε τελευταία στιγμή όλα μαζί (πάντα ανάλογα με τα οικονομικά σας). 2. Επειδή, όπως όλοι ξέρουμε, διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, το να αγοράσει κανείς 24 βιβλία σημαίνει ότι θα πρέπει να επενδύσει σε αυτά ένα αρκετά σημαντικό ποσό, κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις είναι δύσκολο έως αδύνατον! Σας έχουμε όμως λύση και για αυτό! Μπορείτε να μαζέψετε 24 από τα αγαπημένα σας βιβλία που, ήδη, έχετε και να φτιάξετε με αυτά το ημερολόγιό σας!

Εξάλλου, και στις δύο περιπτώσεις επιτυγχάνεται ο ίδιος σκοπός: να διαβάζετε κάθε βράδυ μαζί με τα παιδιά σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι όμορφα βιβλία, χαρτί περιτυλίγματος και πολύ φαντασία και δημιουργικότητά!

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 10 από τις πιο ωραίες ιδέες που βρήκαμε στο διαδίκτυο, σχετικά με το πώς να κατασκευάσετε ένα Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης φτιαγμένο από βιβλία (Bookish Advent Calendar)!


Τι λέτε; Δεν είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να μετρήσουμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα;








                                                                                               
















Δεν υπάρχουν σχόλια