Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Δάφνη η Μονακριβούλα", της Λίνας Μουσιώνη (Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου)


Στη ζωή της Μικρής Παραμυθούς μπήκε πρόσφατα η Δάφνη, μία καινούρια φίλη με την οποία μοιράζονται ένα κοινό μυστικό: είναι και οι δύο  μ ο ν ά κ ρ ι β ε ς, κούκλες και πριγκίπισσες, η κάθε μια για τη δική της μαμά!

Αναφερόμαστε στο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη, που σαν θέμα του έχει την αντίδραση ενός μικρού κοριτσιού, της Δάφνης, όταν ξαφνικά στη ζωή του θα έρθει ένα αδελφάκι. Και ενώ μέχρι τότε ήταν η μία και μοναδική, άρχισε ξαφνικά να μοιράζεται την αγκαλιά, τα χάδια, τα γλυκόλογα και την προσοχή της μαμάς με ένα επιπλέον παιδάκι, που, όσες προσπάθειες και αν κάνει να το πλησιάσει, εκείνο μόνο κλαίει ! Ώσπου αποφασίζει να ευχηθεί να φύγει το νέο μωρό μακρυά και οι γονείς να γίνουν και πάλι ολόδικοί της.




Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για τα πρωτότοκα παιδιά και την αντίδρασή τους στον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Η ιστορία είναι τρυφερή και καθημερινή, ώστε πολύ εύκολα μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν κάποιο παιδί. Το κείμενο έχει όμορφη ροή, που δεν κουράζει, ενώ η εικονογράφηση με τα έντονα χρώματα αποτελεί ένα, ακόμη, πλεονέκτημα για τους μικρούς αναγνώστες. Η συγγραφέας πραγματεύεται ένα θέμα τόσο οικείο και τόσο δύσκολο, όσο είναι η αγάπη μεταξύ των αδελφών. Γιατί και αυτή, όπως και κάθε σχέση, έχει τα σκαμπανεβάσματά της, τις καλές και τις κακές στιγμές, τους τσακωμούς, τις ζήλιες, τι φωνές. Στο τέλος, όμως, της μέρας, αλλά και του συγκεκριμένου βιβλίου,  αυτό που υπερισχύει είναι πάντα η αγάπη, η συντροφικότητα και το μοίρασμα. 

Η Δάφνη δεν έπαψε ποτέ να είναι μονακριβούλα, όπως και κανένα άλλο παιδί δεν θα πάψει να είναι μοναδικό για τους γονείς του, όσα αδέλφια και αν έρθουν να συμπληρώσουν την ευτυχία της οικογένειάς του. Γιατί, καθένα είναι για τη μαμά του τόσο μονάκριβο, όσο μοναδική είναι και εκείνη για αυτό! Το υπέροχο αυτό παραμύθι μας κέρδισε από την πρώτη ανάγνωση, γι' αυτό και σας το προτείνουμε μέσα από την καρδιά μας! Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια