Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Ποιος θα πάρει το αυγό;", της Σοφίας Τσιάμη (Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου)

Πρόσφατα το σπίτι μας επισκέφθηκε μία κοτούλα διαφορετική από τις υπόλοιπες. Επιθυμούσε με όλη της την καρδιά να γίνει μανούλα και το κατόρθωσε διεκδικώντας το με πείσμα και θέληση! Η Μικρή Παραμυθού άκουσε την ιστορία της με μεγάλο ενδιαφέρον και έμαθε ότι τα αυγουλάκια μπορεί κάποιες φορές να αργήσουν, αλλά πάντα έρχονται, αρκεί η μαμά κότα να το θέλει πραγματικά πολύ! 

Αναφερόμαστε στο βιβλίο της Σοφίας Τσιάμη, όπου κεντρικό πρόσωπο είναι η κοτούλα η Μαριγώ, που ζει στη φάρμα Χάρμα. Όνειρό της να αποκτήσει  ένα αυγό, για να έχει και εκείνη να φροντίζει ένα μικρό, όπως οι γειτόνισσές της: η Κατίνα η σγουρομάλλα προβατίνα, η Μίνα η χνουδωτή ψιψίνα και η Πιπίτσα η κοκέτα γουρουνίτσα. Όμως, όσο και να προσπαθεί αυτό δεν έρχεται. Ώσπου, μία μέρα, ένα εγκαταλελειμμένο αυγό στρουθοκαμήλου, αναζητά μία ξεχωριστή μανούλα για να το κλωσήσει. Η Μαριγώ είναι η μόνη που δέχεται με χαρά να το κάνει, χωρίς να επιτρέψει να την πτοήσουν οι πρακτικές δυσκολίες. Και η ζωή την αποζημιώνει διπλά για αυτή την γενναιόδωρή  της πράξη!




Μία ιστορία διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική συνάμα. Αφορά σε μία μαμά της καρδιάς, που έχει πολύ αγάπη να προσφέρει και το αποδεικνύει με την δύναμη με την οποία διεκδικεί την μητρότητα. Είναι γραμμένη σε στιχάκια και ντυμένη με εικόνες που έχουν έντονα χρώματα, ώστε να είναι θελκτικότερη στο κοινό των μικρών παιδιών, όπου απευθύνεται. Η κοτούλα Μαριγώ είναι μία από τις πολλές μανούλες εκεί έξω, που προσπάθησαν λίγο περισσότερο μέχρι να αποκτήσουν αυτό που πολλοί ίσως να θεωρούμε δεδομένο.

Ένα πολύ τρυφερό και όμορφο βιβλίο, που διαβάζεται ευχάριστα και έχει πολλά να μας διδάξει! Εμείς το προτείνουμε με όλη μας την καρδιά! Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια