Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Το μικρό μου κουβαράκι", της Μάρως Θεοδωράκη (Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος)


Η Μικρή Παραμυθού αγαπά να διαβάζει βιβλία με ήρωες μικρά παιδιά. Κάπως έτσι, έφτασε στα χέρια μας το καινούριο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, "Το μικρό μου κουβαράκι", με πρωταγωνιστές μια μικρή οικογένεια που σύντομα θα μεγαλώσει.


Ένα παράξενο πρωινό μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τον μικρό Λεωνίδα. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με ένα μικροσκοπικό κουβαράκι στο βάθος, επρόκειτο να αλλάξει τη ζωή εκείνου και της οικογένειάς του, που σύντομα αποκτούσε ακόμα ένα μελος. Ένα μικρό μωράκι, όμοιο με κουβαράκι, που όταν θα ξετυλιγόταν θα γινόταν ένα αδελφάκι. Μαζί με την καινούρια ζωή έρχονται και τα διλήμματα: η αγάπη του μπαμπά και της μαμάς προς εκείνον θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει;


Ένα παιδικό βιβλίο που μέσω μιας πολύ τρυφερής ιστορίας μιλά για την αβεβαιότητα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί στο άκουσμα του ερχομού ενός νέου μωρού, ενώ εξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα μιας αγάπης τόσο αγνής, όπως η αδελφική. Απλά γραμμένο από την Μάρω Θεοδωράκη και με πολύ όμορφες εικόνες από την Χρύσα Σπυρίδωνος, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.


Η αγάπη όταν μοιράζεται μεγαλώνει αντί να λιγοστεύει και η αδελφική αγάπη μπορεί να γίνει η πιο αγνή του κόσμου, όπως αγνό είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με μικρά παιδιά! Ένα μικρό, τοσοδούτσικο κουβαράκι  μεγαλώνει σε μια φιλόξενη κοιλίτσα για να ξετυλιχτεί στην αγκαλιά ενός αδελφού ή μιας αδελφής, που - παρά τις αρχικές ανησυχίες - είναι ανοιχτή και έτοιμη να το δεχτεί με δέος και απορία για το άγνωστο - ίσως και λιγάκι ζήλια - αλλά σίγουρα με μεγάλη και χωρίς ιδιοτέλεια αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια