Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

το "Όνειρο Χριστουγέννων", του Φαίδωνα Κυριακού 

(εικονογράφηση: Πέτρου Χριστούλια)


Γιατί κρύβεται ο Άϊ- Βασίλης
κι όσο κι αν θες να τον δεις,
όλοι λεν' πως δεν μπορείς;

Είχε βάλει λεν' γινάτι
μην τον δει ανθρώπου μάτι,
μα συνέβη μια φορά
και τον είδε μια μαμά!

Δεν υπάρχει ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο για ένα παιδί, από μια συνάντηση με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη! Και δεν υπάρχει μαμά σε ολόκληρο τον κόσμο που να πετύχει κάπου τυχαία τον Άγιο Βασίλη και να μην τον τραβήξει - έστω και με το ζόρι - μέχρι το σπίτι της, να γνωρίσει τα παιδιά της! Και κάπως έτσι ξεκινάει το ολοκαίνουριο χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Φαίδωνα Κυριακού και Πέτρου Χριστούλια, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μάρτης.


Ο Άγιος Βασίλης τριγυρνά στους δρόμους της πόλης προσπαθώντας, μάταια, να περάσει απαρατήρητος. Μια μαμά θα τον αναγνωρίσει και θα τον προσκαλέσει - ίσως παραπάνω πιεστικά απ' όσο θα έπρεπε - στο σπίτι της να τον γνωρίσει στην οικογένειά της. Ο Άγιος Βασίλης την ακολουθεί προσπαθώντας ταυτόχρονα να της ξεφύγει, μέχρι που συναντά τα δυο κοιμισμένα παιδιά της και παρατηρεί τον ονειροπαγίδα που έχουν κρεμασμένη στο προσκέφαλό τους. Μια ιδέα θα του έρθει στη στιγμή και τα δύο μικρά αδέλφια θα ζήσουν το ομορφότερο όνειρο της ζωής τους!


Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που συνδυάζει τη φαντασία με το χιούμορ, δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Είναι γραμμένο σε ομοιοκατάληκτα στιχάκια, με αποτέλεσμα να διαβάζεται ευχάριστα  από παιδάκια ηλικίας από 3 ετών έως και μεγαλύτερα. Με σύγχρονη και ευχάριστη εικονογράφηση, έξυπνο χιούμορ και πρωτότυπο περιεχόμενο, ο τυλιγμένος στην ονειροπαγίδα - σαν το ψητό ρολό που ετοιμάζουν οι μαμάδες τις Κυριακές - Άγιος Βασίλης, θα σας κρατήσει συντροφιά για 32 ολόκληρες σελίδες, κάνοντάς σας να γελάσετε, να τον συμπονέσετε,  αλλά και να ζηλέψετε την απίστευτη τύχη των δύο μικρών της ιστορίας! Αν κάποιος από εσάς που μας διαβάζετε τύχει να είστε ο Άγιος Βασίλης και το κρατάτε κρυφό,   π ο λ ύ   π ρ ο σ ο χ ή   όταν τριγυρνάτε στους δρόμους! Οι μαμάδες παραμονεύουν!

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια