Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

"Ο γάτος των Χριστουγέννων", 

της Λούσι Ρόουλαντ (Εικονογράφηση: Πόλα Μπόουλς)

Ο Αφράτος, δεν είναι ένας συνηθισμένος γάτος, αλλά ο γάτος του Άη-Βασίλη! Ζει στον Βόρειο Πόλο και ονειρεύεται κρυφά πως πετά την Παραμονή με το έλκηθρο και βοηθά στο μοίρασμα των δώρων. Ωστόσο, εκτός από το να ονειρεύεται, του αρέσει και να χουζουρεύει στα πιο απίθανα μέρη, με αποτέλεσμα να τον πάρει ο ύπνος σε ένα κουτί και να ξυπνήσει τυλιγμένος για δώρο και φορτωμένος στο έλκηθρο μαζί με τα υπόλοιπα πακέτα! Όταν, όμως, ο ύπουλος Μπιλ και η κατεργάρα Ντόρα προσπαθήσουν να κλέψουν όλα τα δώρα του Άγιου Βασίλη από το έλκηθρο, ο Αφράτος θα καταφέρει να τους εμποδίσει, αποδεικνύοντας περίτρανα πως δεν είναι ένας απλός γάτος, αλλά εκείνος που έσωσε τις γιορτές!


Πρόκειται για μια χαρούμενη και πρωτότυπη γιορτινή ιστορία, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι γραμμένη σε στιχάκια γεμάτα χιούμορ και έχει πολύ όμορφη εικονογράφηση, με αποτέλεσμα να διαβάζεται ευχάριστα. Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και πάνω. 


Τα φετινά Χριστούγεννα μπορούμε όλοι να κοιμηθούμε ήσυχοι, μιας και ο γάτος Αφράτος ταξιδεύει παρέα με τον Άη-Βασίλη στο έλκηθρό του και ένα είναι σίγουρο: τα δώρα μας θα παραδοθούν με ασφάλεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια