Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η μαγική πυξίδα", του Πολ Μακάρτνεϊ

(Εικονογράφηση: Κάθριν Ντερστ)

Ένας ατρόμητος παππούς εξερευνητής, γεμάτος φαντασία και όρεξη για παιχνίδι, μαζί με τέσσερα μικρά εγγόνια κακόκεφα και βαριεστημένα εξαιτίας του γκρίζου και βροχερού καιρού, θα δημιουργήσουν μια απίστευτη ομάδα, που θα ριχτεί με το μυαλό της σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με όχημα μια μαγική πυξίδα!


Η Λούσι, ο Τομ, η Εμ και ο Μπομπ περνούν τον Σαββατοκύριακο με τον παππού τους. Εκείνος, προκειμένου να νικήσει την ανία τους, τα παρασύρει σε μια νοερή περιπέτεια με μοναδικό οδηγό κάποιες ξεχασμένες καρτ ποστάλ,  μια παλιά πυξίδα και την αστείρευτη έμπνευση και ευρηματικότητά τους! Έτσι, από την εξωτική παραλία με τη χρυσή άμμο και το κοπάδι με τα ψάρια στο οποίο θα βρεθούν καβάλα, θα βρεθούν - κυνηγημένοι από ένα σωρό τσιμπητά καβούρια - σε μια κοιλάδα με πράσινους αγκαθωτούς κάκτους! Από εκεί θα το σκάσουν εξαιτίας ενός κοπαδιού αγριοβούβαλων, για να καταλήξουν να απολαμβάνουν τη μεσημεριανή λιακάδα στην πλαγιά ενός λόφου με φιλικές ιπτάμενες αγελάδες, χάρη στις οποίες θα γλιτώσουν από μια ξαφνική χιονοστιβάδα! Όλες αυτές οι περιπέτειες, παρότι συναρπαστικές και απόλυτα διασκεδαστικές, είναι και απίστευτα κουραστικές, με αποτέλεσμα τα τέσσερα παιδιά να καταλήξουν στα κρεβάτια τους για ύπνο!


Ένα παιδικό βιβλίο με πολύ όμορφη εικονογράφηση, γεμάτο χρώματα και διασκεδαστικές λεπτομέρειες, που μεταφέρει τα παιδιά σε έναν κόσμο γεμάτο μαγικά ζώα, φαντασία και περιπετειώδεις στιγμές! Γραμμένο από τον θρυλικό Πολ Μακάρτνεϊ των διάσημων σκαθαριών, εμπνέει τους παππούδες - και όχι μόνο - όλου του κόσμου να ριχτούν με πάθος στο παιδικό παιχνίδι! Με απλό λόγο και ατελείωτη δράση, αποτελεί ένα βιβλίο που θα σας δώσει ιδέες και κίνητρο για ατελείωτη δημιουργική απασχόληση. Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Της πυξίδας η βελόνα θα γυρίσει,
περιπέτεια μαγική θα ξεκινήσει!

Ας ξεκινήσουμε όλοι με όχημα το μυαλό, τη φαντασία και τα ωραία βιβλία μας, για τα ταξίδια εκείνα που ονειρευόμαστε καιρό τώρα! Σύντομα, θα ακολουθήσουν και τα αληθινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια