Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου", της Καρίν - Μαρί Αμιό

Εικονογράφηση: Ζεράλντ Γκερλέ


Ήρθε το βράδυ ξανά, ώρα για πολλά, πολλά φιλιά!
Ο μπαμπάς Αρκούδος έχει φιλάκια
να μοιράσει στα εφτά μικρά του αρκουδάκια.
Τι δουλειά κι αυτή του μπαμπά,
μα και τι ευτυχία και χαρά!

Άλλη μια μέρα στη δουλειά έφτασε στο τέλος της και ο μπαμπάς Αρκούδος επιστρέφει στο σπίτι και στα εφτά μικρά του αρκουδάκια. Ένα προς ένα τρέχουν όλο χαρά να τον υποδεχτούν. Όταν έρχεται  η ώρα για ύπνο, μπαίνουν και τα εφτά στα κρεβατάκια τους με τον μπαμπά Αρκούδο να τους μοιράζει πολλά φιλιά· ένα βιαστικό φιλάκι για το Οσκαράκι, ένα φιλάκι στη μύτη για τον Πίπη, ένα φιλάκι όλο σοκολάτα για την Έλενα, ένα σταυρωτό φιλάκι για τον Λεωνίδα και ένα τρυφερό για τον Θοδωρή, ένα φιλάκι σαν πεταλούδα πεταχτή για την Αιμιλία και ένα φιλάκι-χαμογελάκι για τη Λιλή το μωράκι! Έχοντας τελειώσει με όλα αυτά τα φιλάκια, έρχεται επιτέλους η ώρα να ξεκουραστεί. Μα, ξαφνικά ακούει ένα θόρυβο μικρό, κι άλλον, κι άλλον κι έναν πανικό... Τί να 'χει συμβεί;


Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που επικεντρώνεται στα συναισθήματα, τη συμπεριφορά παιδιών και γονέων και την οικογενειακή ζωή. Ο ρόλος ενός μπαμπά στο σπίτι δεν τελειώνει ποτέ και δεν διαφοροποιείται πολύ από εκείνον στης μαμάς. Ο ήρωας στο βιβλίο της Κ. Μ. Αμιό λειτουργεί ακριβώς όπως κάθε σύγχρονος πατέρας· συμμετέχει στη φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών του, αμειβόμενος στο τέλος της ημέρας με ένα κύμα αγάπης και ανταπόδοσης από αυτά. Δεν είναι τυχαία η απουσία του προσώπου της μητέρας στο συγκεκριμένο βιβλίο, καθώς έτσι επιτυγχάνεται να εξαρθεί ο ρόλος της πατρικής φιγούρας και η προσφορά της στην ανατροφή των παιδιών, μιας και αυτά έχουν εξίσου ανάγκη και από την δική του φροντίδα, την δική του αγκαλιά και τα φιλιά. Το βιβλίο έχει πολύ χαρούμενη εικονογράφηση και είναι γραμμένο σε  στιχάκια που το κάνουν ακόμη πιο αγαπητό στο παιδικό κοινό. 


Αποτελείται, συνολικά, από 32 σελίδες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμοαν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια