Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η εβδομάδα της μαγισσούλας", της Ευθυμίας Ανδριώτη
(Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου)


Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της φθινοπωρινής θαλπωρής, της κολοκύθας και των ζεστών πορτοκαλί χρωμάτων, των μαύρων γάτων που κυκλοφορούν αθόρυβα ανάμεσά μας, των σκουπόξυλων και των άτακτων παιδιών, των γλυκισμάτων, των τρομακτικών ιστοριών,  των στοιχειωμένων έρημων σπιτιών και των αλλόκοτα στολισμένων κουστουμιών. Μα, πάνω απ' όλα, είναι ο μήνας των βιβλίων με ιστορίες για μάγους, μάγισσες και μαγισάκια, όταν όλοι - ακόμη και οι λιγότερο γενναίοι από εμάς - αναζητούμε στις βιβλιοθήκες και στα ράφια των βιβλιοπωλείων τα πιο ευφάνταστα παραμύθια και βιβλία, με πρωταγωνίστριες διάσημες και άσημες μάγισσες! Άλλες τρομακτικές, άλλες πολύ τρομακτικές, μα - για καλή μας τύχη - οι περισσότερες από αυτές γλυκές και ευγενικές, έρχονται να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι και την 31η του μήνα, όταν τελειώνει και επίσημα η αποκλειστικά δική τους εποχή μέσα στο έτος.   



Μία από αυτές, ίσως η πιο εργατική από όλες, είναι και η μαγισσούλα της Ευθυμίας Ανδριώτη. Είχε την τύχη να μελετήσει χίλια βιβλία(!), να πάει σε διάσημα σχολεία, να μάθει ξόρκια να ετοιμάζει, φίλτρα δύσκολα να βράζει και χρόνια τώρα κατοικεί σε μια έπαυλη μικρή με φίλο της πιστό ένα κοκοράκι φτερωτό! Η εβδομάδα της είναι πολύ κουραστική, μιας και τη Δευτέρα ταΐζει τα ζωάκια της, την Τρίτη καθαρίζει το σπίτι, την Τετάρτη γυμνάζεται, την Πέμπτη πηγαίνει για ψώνια και την Παρασκευή ταξιδεύει ως το στοιχειωμένο κάστρο. Αλλά το σαββατοκύριακο, όλα αλλάζουν! Αφού, λοιπόν, πέντε μέρες στη σειρά έκανε πάρα πολλά, τις δυο μέρες της εβδομάδας θα τις περάσει χαλαρά! 



Μια πολύ χαρούμενη ιστορία, γραμμένη σε στιχάκια που συνοδεύονται από την γεμάτη χρώμα και ιδέες εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου. Διαβάζεται ευχάριστα, ενώ εκτός από διασκεδαστική έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς βοηθά τα παιδιά να μάθουν τις μέρες της εβδομάδας και παράλληλα προβάλλει την εργατικότητα ως κάτι σπουδαίο, που ανταμείβεται με ξεκούραση και καλοπέραση. Προτείνεται για μικρούς αναγνώστες ηλικίας από 4 ετών και πάνω, αποτελείται από 32 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια