Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Φύλακας Άγγελος", της Σταυρούλας Παγώνα
(Εικονογράφηση: Ράνια Ηλιάδου)


Ο μικρός Σίμωνας Μπαρμπέρης θα ήθελε πολύ να έχει τον προσωπικό του φύλακα άγγελο να τον προστατεύει, μιας και το να είσαι παιδί είναι δύσκολο κάποιες φορές. Μια μέρα, επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο, βλέπει ένα παράξενο κορίτσι να τον περιμένει στο κατώφλι του σπιτιού του. Η Αγγέλα, είναι διπλωματούχος φύλακας άγγελος και έχει αποφοιτήσει με άριστα από την μεγάλη των Αγγέλων Σχολή! Στο εξής, θα μένει πάντα δίπλα του και τον βοηθά· όταν κάνει τα μαθήματά του, όταν παθαίνει λάστιχο με το ποδήλατο, όταν πρέπει να συμμαζέψει το δωμάτιό του... Είναι ένας φύλακας άγγελος υπόδειγμα! Ωστόσο, του Σίμωνα δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα να τον προστατεύει ένα κορίτσι. Τί θα πουν, άραγε, οι φίλοι του όταν το μάθουν; Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πως τα κορίτσια είναι κλαψιάρες, φοβητσιάρες και πολυλογούδες! Ή μήπως όχι;



Μια όμορφη ιστορία για τους αιώνιους αντίπαλους - τα αγόρια και τα κορίτσια - και την μεταξύ τους σχέση, που παρά τις εντάσεις της είναι και θα είναι πάντα ξεχωριστή. Κυρίως, όμως, ένα διδακτικό παραμύθι για την φιλία και την απόκτηση γνώσης μέσα από αυτήν, τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, το λάθος του να καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα και να κρίνεις κάποιον βασιζόμενος στην εξωτερική του εμφάνιση και το φύλο του. Όμορφα γραμμένη και ιδιαίτερα εικονογραφημένα, με χρώματα γαλάζιο και λευκό που παραπέμπουν σε ουρανό. Ένα λεπτό βιβλιαράκι 48 σελίδων, που προτείνεται για αναγνώστες ηλικίας από 6 ετών και πάνω και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.  




Αν αγαπάτε και εσείς τα παραμύθια με ήρωες μικρά παιδιά, αν σας αρέσουν οι όμορφες ζωγραφιές ή αν απλά επιθυμείτε διακαώς να αποκτήσετε και εσείς έναν φύλακα άγγελο, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και το καινούριο βιβλίο της Σταυρούλας Παγώνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια