Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η ιστορία της ζωής: Το πρώτο μου βιβλίο για την εξέλιξη", 

των Κάθριν Μπαρ & Στιβ Γουίλιαμς

(Εικονογράφηση: Έιμι Χάζμπαντ)


Στην αρχή δεν υπήρχε καθόλου ζωή στη Γη. Μετά, στα βάθη των σκοτεινών ωκεανών, συνέβη κάτι απίθανο! 

Και κάπως έτσι ξεκινά η συγκλονιστική αφήγηση της δημιουργίας και εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, όπως παρουσιάζεται μέσα από ένα εικονογραφημένο βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 4 εκατομμυρίων ετών. Από τα απειροελάχιστα σωματίδια ύλης, που αποτέλεσαν το έναυσμα της ζωής, τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, που σιγά σιγά εξελίχθηκαν και έγιναν τα πρώτα ζώα στον πλανήτη μας, μέχρι τη δημιουργία των δεινοσαύρων και των πρώτων θηλαστικών, που γεννούσαν μωρά αντί για αυγά, καθώς και την εξέλιξη των πιθήκων στους πρώτους ανθρώπους. Καθώς η θερμοκρασία στη Γη ανέβαινε, οι άνθρωποι άρχισαν να καλλιεργούν το έδαφος και να παράγουν τροφή για την επιβίωσή τους, εξελισσόμενοι και προσαρμοζόμενοι και αυτοί στις εκάστοτε συνθήκες, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις μορφές ζωής.



Ένα βιβλίο που εξηγεί, όσο το δυνατόν πιο απλά, το σύνθετο θέμα της εξέλιξης της ζωής στη Γη. Με πολύ όμορφη, πυκνή, εικονογράφηση, που συμπληρώνει ταιριαστά το απλά αποδοσμένο, επιστημονικού, όμως, ενδιαφέροντος, κείμενο. Διαβάζοντάς το, θα βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες, για το πώς το οξυγόνο άλλαξε ακόμη και το χρώμα του πλανήτη, πόσες καταστροφές έχει υποστεί αυτός κατά τη διάρκεια της ιστορίας του και πώς επιβίωσαν οι πρώτοι άνθρωποι. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει γλωσσάρι με τους όρους που αναφέρονται στο κείμενο. Ανήκει στη σειρά Μαθαίνω τον κόσμο, αποτελείται από 40 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.



Στο τέλος, οι συγγραφείς καταλήγουν στο εύλογο συμπέρασμα, περνώντας ταυτόχρονα και ένα οικολογικό μήνυμα, πως η ανθρώπινη δράση έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της άγριας φύσης και την κλιματική αλλαγή. 

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο, αν θέλετε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια