Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Έφαγα λιακάδα για πρωινό: Μια γιορτή για τα φυτά όλου του κόσμου",  του Michael T. Holland

(Εικονογράφηση: Philip Giordano) 


Τα φυτά είναι απαραίτητα για τον κόσμο μας. Χωρίς αυτά, κανένας ζωντανός οργανισμός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Χάρη στο υπέροχο βιβλίο των Michael T. Holland και Philip Giordano, οι μικροί αναγνώστες θα μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα τους πράσινους κατοίκους του πλανήτη μας, που φτάνουν περίπου τα 428.000 είδη!   



Ένα βιβλίο που εξηγεί πώς τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους: στα τρόφιμα, στα αυτοκίνητα, στα φάρμακα, στα ρούχα, ακόμη και στα ίδια τα βιβλία! Θα βρείτε πληροφορίες για το τί είναι τα φυτά, πώς λειτουργούν και περιλαμβάνονται οδηγίες για έξυπνες κατασκευές που σχετίζονται με αυτά: από λαβύρινθο και κήπο με ζιζάνια, μέχρι καλαμποκοχλαπάτσα, χορτόφωνο, αόρατη μελάνη και πατατοενέργεια! 



Εξηγεί για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικά, αναλύει τα μέρη τους, αναφέρεται σε διαδικασίες όπως είναι η επικονίαση και η φωτοσύνθεση, μιλά για τις επιπτώσεις της μόλυνσης και αναφέρει πρόσωπα που σχετίζονται με την επιστήμη των φυτών, όπως είναι ο Άγγλος φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος και η θαλάσσια βιολόγος και οικολόγος, Ρέιτσελ Κάρσον. 



Στις σελίδες του θα βρείτε συγκεντρωμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες: με τί τρόπο φτιάχνεται το χαρτί, αναφορά στα μουσικά όργανα που κατασκευάζονται από φυτά (το ξέρατε ότι τα πρώτα γραμμόφωνα είχαν μια βελόνα φτιαγμένη από τα αγκάθια ενός είδους φραγκοσυκιάς;), για το φυτό λαγομηλιά που χρησίμευε κάποτε στο πλύσιμο των πιάτων, για τα υδρόφυτα που θεωρούνται πρόγονοι των σημερινών φυτών, για το πώς τα ζώα βοηθούν τους σπόρους να ταξιδέψουν και πολλές ακόμη λεπτομέρειες που σχετίζονται με τον θαυμαστό κόσμο των φυτών. Στο τέλος παρατίθεται γλωσσάρι με όρους που υπάρχουν στο βιβλίο. 



Ένα βιβλίο φτιαγμένο από φυτά και συγκεκριμένα από σημύδα και πεύκο, με λέξεις τυπωμένες από μελάνι σόγιας και λινέλαιο! Γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες, λιγότερο και περισσότερο γνωστές, γραμμένες όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά και με εξαιρετική, σύγχρονης αισθητικής, εικονογράφηση, πλούσια σε χρώμα και λεπτομέρειες! 



Αποτελείται από 126 σελίδες και κυκλοφορεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από τις εκδόσεις Petita Demas. Μία μικρή παιδική εγκυκλοπαίδεια, ευχάριστη και πολύ ενδιαφέρουσα! 





Δεν υπάρχουν σχόλια