Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...



3+1 βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον!


Πίσω στα παιδικά μου χρόνια και τα καλοκαιρινά απομεσήμερα των διακοπών στο νησί του παππού και της γιαγιάς, η Ένιντ Μπλάιτον είχε πάντοτε την τιμητική της! Λατρεμένη συγγραφέας δική μου και εκατομμυρίων άλλων παιδιών ανά τον κόσμο, που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με τους Μυστικούς Επτά, τους Πέντε Φίλους και τις δίδυμες αδελφές Ο' Σάλιβαν. Φαντάζεστε, λοιπόν, τη χαρά μου, όταν πρωτόμαθα ότι δύο από τις πιο αγαπημένες μου σειρές βιβλίων, όταν ήμουν παιδί, επανακυκλοφορούν  από τις εκδόσεις Μίνωας, δίνοντας τη δυνατότητα στη γενιά του '80 που τις διαβάζαμε με μανία, να τις συστήσουμε και στα δικά μας παιδιά! 



"Οι Μυστικοί Επτά"

Οι επτά φίλοι Πίτερ, Τζορτζ, Τζάνετ, Τζακ, Παμ, Κόλιν και Μπάρμπαρα, παρέα με τον σκύλο τους τον Σκάμπερ, έχουν ιδρύσει μία μυστική ομάδα που λατρεύει να λύνει μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις. Με έδρα μια καλύβα στο βάθος του κήπου των αδερφών Πίτερ και Τζάνετ - εμπνευστών της μυστικής ομάδας - και με μια διαφορετική συνθηματική λέξη κάθε φορά, συγκεντρώνονται υπό άκρα μυστικότητα, φορώντας την κονκάρδα με τα αρχικά Μ.Ε. και προσπαθώντας να βρουν λύση κάθε φορά και σε διαφορετικό μυστήριο. Στα πόδια τους μπλέκεται συχνά η αδερφή του Τζακ, Σούζι, η οποία κατά βάθος θα ήθελε πολύ να είναι μέλος της φανταστικής αυτής ομάδας. Η ιδέα των Μυστικών Επτά είναι εμπνευσμένη από τα παιδιά της εκδότριας της Μπλάιτον, και συγκεκριμένα από τον γιο της Peter, που είχε ιδρύσει μία αντίστοιχη ομάδα με τους φίλους του. 

Πρόσφατα επανακυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι, "Μυστήριο στο έρημο σπίτι" και "Τα κλεμμένα μαργαριτάρια", από τις εκδόσεις Μίνωας, σε εικονογράφηση του Tony Ross (αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, είναι γιατί πρόκειται για τον πασίγνωστο εικονογράφο των βιβλίων του Ντέιβιντ Ουάλιαμς).  Στο πρώτο βιβλίο, οι Μυστικοί Επτά θα μπλέξουν σε μια απίστευτη περιπέτεια, προσπαθώντας να μάθουν τί ακριβώς συμβαίνει στο έρημο αγροτόσπιτο από το οποίο ακούγονται παράξενες φωνές. Ποιος είναι, άραγε, ο αλλόκοτος επιστάτης που παριστάνει τον θεόκουφο και γιατί τα αγόρια της παρέας αποφάσισαν να ντυθούν χιονάνθρωποι; Θα καταφέρουν, άραγε, να σώσουν όποιον βρίσκεται φυλακισμένος στο απόμερο σπίτι; Στο δεύτερο βιβλίο, οι επτά φίλοι αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο της κλοπής των μαργαριταριών της λαίδης Λούσι Τόμας. Πώς να εμπλέκονται, άραγε, στην υπόθεση οι κλόουν και οι ακροβάτες ενός γειτονικού τσίρκου; Τα βιβλία αποτελούνται από 100, περίπου, σελίδες και απευθύνονται σε αναγνώστες ηλικίας από 7 ετών και πάνω. Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα των βιβλίων εδώ και εδώ.



"Σεν Κλερ"

Πρόκειται για μία λογοτεχνική σειρά 9 βιβλίων με κεντρικά πρόσωπα τις δίδυμες αδελφές Πατ και Ίζαμπελ Ο' Σάλιβαν, που ξεκινούν να φοιτούν - έπειτα από πρωτοβουλία των γονιών τους - στο ιδιωτικό κολέγιο Σεν Κλερ στην Αγγλία, ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, με άλλα έθιμα και τρόπο ζωής. Εκεί θα περάσουν τις πιο απίθανες σχολικές μέρες, καθώς οι σκανταλιές, οι αταξίες και οι φάρσες των κοριτσιών που φοιτούν μαζί τους δεν τελειώνουν ποτέ! Πρόσφατα επανακυκλοφόρησαν στα ελληνικά οι δύο πρώτοι τόμοι της σειράς, με τις δύο αδελφές να συνειδητοποιούν τις δικές τους αδυναμίες, να προσαρμόζονται, να κάνουν καταπληκτικές φιλίες και να ξεδιπλώνουν όλες τις υπέροχες πτυχές του εαυτού τους. 

Στον πρώτο τόμο, "Στο κολέγιο του Σεν Κλερ", οι δύο αδερφές είναι πολύ θυμωμένες με τους γονείς τους, καθώς δεν έγινε το χατίρι τους να ακολουθήσουν τις φίλες τους σε διαφορετικό σχολείο, με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν την παραμονή τους στο νέο κολέγιο. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός και γνωρίζονται με τα υπόλοιπα κορίτσια, συνειδητοποιούν ότι η επιλογή αυτή ήταν η πιο κατάλληλη. Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, "Μια ηρωίδα στο Σεν Κλερ", το ενδιαφέρον όλων των μαθητριών επικεντρώνεται στη Μάργκεριτ Φένγουορθ, γύρω από την οποία θα δημιουργηθεί ένα εχθρικό κλίμα. Σιγά σιγά, όμως, οι μαθήτριες του κολεγίου θα αντιληφθούν την καλοσύνη και το σπάνιο θάρρος του κοριτσιού, και θα αλλάξουν εντελώς άποψη.  Τα βιβλία αποτελούνται από 250, περίπου, σελίδες και απευθύνονται σε αναγνώστες ηλικίας από 9 ετών και πάνω. Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα των βιβλίων εδώ και εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια