Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


 2 βιβλία για αναγνώστες προσχολικής ηλικίας!


"Μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ", του Μεκ βαν Χάχελντονκ


Στο αγρόκτημα ζουν πολλά ζώα. Όλες οι μαμάδες και όλοι οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό [...]. Άραγε, να μπορούν το ίδιο και τα μωρά τους;

Το μικρό γουρουνάκι κάνει μπάνιο στη λάσπη, όπως και η μαμά του, το μικρό αρνάκι κοιμάται βαθιά, όπως και η μαμά του, το μικρό κατσικάκι μπορεί να σκαρφαλώσει το ίδιο και ακόμη ψηλότερα από τον μπαμπά του, όλα τα μικρά ζωάκια παρακολουθούν προσεκτικά τους γονείς τους και μιμούνται όσα εκείνοι κάνουν. Χρησιμοποιώντας ένα σωρό παραδείγματα, από πολλά και διαφορετικά ζωάκια της φάρμας, του δάσους ή του νερού, ο συγγραφέας  Μεκ βαν Χάχελντονκ επιδιώκει να εξηγήσει στους μικρούς αναγνώστες του πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, ακολουθώντας το καλό παράδειγμα που πρώτοι δίνουν οι ίδιοι οι γονείς!



Ένα βιβλίο για μικρά παιδιάπου εστιάζει στις δεξιότητές τους, ενθαρρύνοντάς τα να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα. Υιοθετεί ως πρωταγωνιστές μικρά χαριτωμένα, ζωάκια, κάνοντάς το πιο φιλικό και οικείο. Γραμμένο απλά και κατανοητά, με μεγάλη ευδιάκριτη γραμματοσειρά και απλή, όμορφη εικονογράφηση, ιδανικά για αναγνώστες ηλικίας από 1 έτους και άνω. Αποτελείται από 64 σελίδες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου εδώ.


"Τοκ, τοκ...Είμαι η Ευτυχία", της Εύα Ελαντ


"Ψάχνεις την ευτυχία;[...] Κάποιες μέρες, όμως, εκείνη μπορεί να κρύβεται.  Ενώ άλλες είναι μαζί σου όπου κι αν πας. [...]. Προσπαθείς να την πιάσεις ... αλλά τις περισσότερες φορές θέλει να κάνει τα δικά της!

Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο για την ευτυχία και την αναζήτησή της. Με υπέροχη - κάπου κάπου λιγάκι ονειρική - εικονογράφηση και απλές συμβουλές - παραινέσεις, εξηγεί στα μικρά παιδιά με τρόπο απλό και κατανοητό πως η ευτυχία είναι κάτι που άλλοτε έρχεται και  άλλοτε φεύγει, πάντα, όμως, υπάρχει στη ζωή μας, αρκεί να την αναζητήσουμε. Αποτελείται από 32 σελίδες, απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 2 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.



Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει την ευτυχία, αρκεί να αποδεχτεί πως δε χρειάζεται να την αναζητήσεις "γιατί είναι πάντα εδώ, μαζί σου. Φύλαξέ τη σαν πολύτιμο θησαυρό, γιατί η ευτυχία ξεκινά από σένα!". 


Δεν υπάρχουν σχόλια