Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017


 Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει…

Το Δώρο της Παπλωματούς, των Τ. Μπριμπό και Γ. Μάρκεν!


Ήδη από τον Οκτώβριο, η Θεσσαλονίκη ζει στους ρυθμούς της Παπλωματούς, της παράστασης που ανέβηκε στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου "Αριστοτέλειον" και η οποία είναι βασισμένη στο βραβευμένο παραμύθι των Τ. Μπριμπό και Γ. Μάρκεν. Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας, που ζει απομονωμένη φτιάχνοντας παπλώματα, τα οποία χαρίζει αποκλειστικά και μόνο σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Για την παπλωματού πληροφορείται ένας άπληστος βασιλιάς, ο οποίος ξεκινά πόλεμο εναντίον της, στην προσπάθειά του να την πείσει να του χαρίσει ένα από τα διάσημα παπλώματά της. Το παραμύθι τελειώνει με τον βασιλιά να γίνεται φτωχός σε υλικά αγαθά, πολύ πλούσιος, ωστόσο, σε ψυχικά χαρίσματα, με μοναδικό του πλέον περιουσιακό στοιχείο ένα πανέμορφο πάπλωμα, που πήρε ως αντάλλαγμα για τις καλές πράξεις, που τον έπεισε να κάνει η ηλικιωμένη γυναίκα . Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική ιστορία, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, διδάσκοντας την ανιδιοτέλεια, την προσφορά και την αγάπη! 

Αγοράσαμε το παραμύθι με την μικρή παραμυθού μου, ως δώρο για την γιορτή της που ήταν πριν από λίγο καιρό. Δεν θα σας πω ψέμματα, στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο με σύνθετα μηνύματα. Ωστόσο, όσο περισσότερο το διαβάζαμε, εξηγώντας της με απλά λόγια την ιστορία , τόσο πιο πολύ το αναζητούσε. Ένα από τα πράγματα που την κέρδισαν τελικά σε αυτό, είναι η πολύ ιδιαίτερή του εικονογράφηση, κάτι που αποτελεί αιτία μερικές φορές να στεκόμαστε σε κάθε σελίδα για πολύυυ ώρα (αυτό δεν είναι πάντα καλό βέβαια, ειδικά αν η μαμά είναι κουρασμένη!!!!). Το βιβλίο, λόγω του μηνύματος της προσφοράς που περνάει, ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα των εορτών που πλησιάζουν, αφήνοντάς σου ένα γλυκό άρωμα Χριστουγέννων, το οποίο πιστέψτε με, θα σας φτιάξει τη διάθεση. Πλέον, ανυπομονούμε να δούμε και την παράσταση! Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Σας φιλώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει... την σειρά της Ένιντ Μπλάιτον, "Οι Πέντε Φίλοι" Η Ένιντ Μπλάιτον υπήρξε   διάσημη Αγγλίδα ...