Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο ρακοσυλλέκτης γάτος Μπαμ-Μπουμ και το φεγγάρι", 

του Χρήστου Μπουλώτη

(Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη)


Ο όμορφος γάτος με τις γκρίζες ρίγες και τα μεγάλα πράσινα μάτια γεννήθηκε μια χειμωνιάτικη νύχτα στη μεγάλη πλατεία, ανάμεσα σε διαδηλώσεις, φασαρίες, φωτιές και δυνατούς κρότους. Κάπως έτσι πήρε το αλλόκοτο όνομά του, μιας και όλοι στην γειτονιά τον γνωρίζουν ως Μπαμ-Μπουμ, όπως δηλαδή τον βάφτισε ο Νικόλας, ένα μικρό αγόρι με μπλε μάτια που μένει στην μπλε πολυκατοικία της μεγάλης πλατείας. Ο Μπαμ-Μπουμ μεγάλωσε κάτω από τον κάδο απορριμάτων, όπου οι ρακοσυλλέκτες προσπαθούν καθημερινά να ανασύρουν κάποιο τενεκεδάκι για να πουλήσουν.  Η πιο διάσημη από αυτούς είναι η κυρία Ρίνα, πρώην ηθοποιός, από της οποίας τα χείλη το χαμόγελο δεν σβήνει ποτέ. Στην ίδια γειτονιά συχνάζει και ο κύριος Ευτύχιος, συνταξιούχος δάσκαλος και μανιώδης ποιητής, που έχει την αλλόκοτη συνήθεια να μαζεύει εφημερίδες από τους κάδους απορριμάτων, να κόβει τις κακές ειδήσεις και με τις λέξεις αυτών να σκαρώνει χαρούμενα και αισιόδοξα ποιήματα!


Η ασυνήθιστη αυτή παρέα, θα ενώσει τις δυνάμεις της για να βοηθήσει τον Μπαμ - Μπαμ, έναν ασπρόμαυρο γάτο που ήρθε από μακριά, προκειμένου να βρει ξανά τον Τζελάλ, το μικρό του φίλο με τον οποίο χωρίστηκαν καταλάθος σαν έφτασαν πρόσφυγες στην ξένη ετούτη πόλη, διωγμένοι από την δική τους εξαιτίας του πολέμου.  Στην προσπάθειά τους αυτή θα σταθεί σπουδαίος βοηθός το ολοστρόγγυλο φεγγάρι, που θα τους ανεβάσει ψηλά στην αγκαλιά του, από όπου θα μπορεί ο καθένας να δει "ό,τι η καρδιά του επιθυμεί πιο πολύ"· τον Τζελάλ, την από καιρό χαμένη μητέρα του Μπαμ-Μπουμ, ακόμη και τον Λαλάκη, τον πρώτο έρωτα της κυρίας Ρίνας, που έχει πλέον ένα μικρό εργαστήρι, όπου φτιάχνει πολύχρωμα μπαλόνια, σφυρίχτρες και καραμελωμένα μήλα!


Μια ιστορία σύγχρονη, βαθιά αντιπολεμική, γεμάτη δημιουργική φαντασία και ταυτόχρονα τόσο αληθινή, για την ελπίδα, την αισιοδοξία, την πίστη, την φιλία και την ανθρωπιά! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης, αποτελείται από 40, συνολικά, σελίδες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω. Στολισμένη με τις υπέροχες ζωγραφιές της Φωτεινής Στεφανίδη, που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής και γεμάτη πλούσιες λεκτικές εικόνες  και όμορφα μηνύματα. Γραμμένη από έναν από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς παιδικών βιβλίων τούτης της χώρας, τον Χρήστο Μπουλώτη, του οποίου οι ιστορίες είναι ένας συνδυασμός από πράγματα που θα μπορούσαν και άλλα που δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, χαρακτηριστικό που τις κάνει τόσο συναρπαστικές! Καλογραμμένες, γεμάτες φαντασία και όμορφες λέξεις, ταξιδεύουν τον κάθε αναγνώστη - μικρό και μεγάλο - σε ένα κόσμο μακρινό, τόσο όμοιο και συνάμα τόσο διαφορετικό από αυτόν που εμείς, οι κοινοί θνητοί, γνωρίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια