ΤΑ ΔΕΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 


Η Μέμα και εγώ, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, επισκεπτόμαστε το αγαπημένο μας βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (κάποια στιγμή θα σας γράψω για αυτό) και διαλέγουμε αυτό που εμείς ονομάζουμε, το βιβλίο του μήνα. Κάποιες φορές ακολουθεί και βόλτα για καφέ (για εμένα) και χυμό με κουλούρι (το αγαπημένο της!), για εκείνη. Έχουμε καθιερώσει αυτή τη συνήθεια, προκειμένου να μπαίνει σιγά σιγά η μικρή παραμυθού μου στη διαδικασία της επιλογής των βιβλίων, ώστε να γίνουν μέρος της ζωής της. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας συγγενείς και αγαπημένους φίλους, που μας κάνουν δώρο βιβλία, βοηθώντας μας να φτιάξουμε μια μεγάλη και όμορφη παιδική βιβλιοθήκη!

Σκεφθήκαμε, λοιπόν, για σήμερα, να επιλέξουμε δέκα από τα πιο αγαπημένα μας παιδικά βιβλία, που αγοράσαμε, δανειστήκαμε ή μας έκαναν δώρο τη χρονιά που διανύουμε και η οποία φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της! Τα αναφέρω με τυχαία σειρά, καθώς τα αγαπήσαμε όλα πολύ και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο απ'όλα μας άρεσε περισσότερο και ποιο λιγότερο! Εννοείται, πως για το κάθε ένα από αυτά, θα ακολουθήσει στο κοντινό μέλλον ξεχωριστή παρουσίαση.

1. Η Καιτούλα η Κοκέτα η Κοτούλα, του Ευγένιου Τριβιζά, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Λατρεμένο και ξεκαρδιστικό, προστέθηκε στη συλλογή μας το Πάσχα.




2. Μια Μέρα, των Άλισον ΜακΓκι και Πίτερ Χ. Ρέινολντας, από τις εκδόσεις Mamaya. Το αγοράσαμε με αφορμή τη γιορτή της μητέρας και πρέπει να το παραδεχτώ, ότι κλαίω κάθε φορά που το διαβάζουμε!




3. Το Νησί του Παππού, του Benji Davies, σε απόδοση του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ένα βιβλίο με πανέμορφη εικονογράφηση, που μιλάει με τρυφερό τρόπο για την απώλεια.




4. Οχ, Χταπόδι, Λάθος Πόδι! του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένα από τα βιβλία που αγοράσαμε το καλοκαίρι. Πιστέψτε με, οι μαμάδες θα ταυτιστείτε απόλυτα με τον ήρωά του, τον Γιάννο το χταπόδι!




5. Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι, της Αργυρώς Πιπίνη, από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα πολύ διδακτικό βιβλίο, που απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, ωστόσο, αξίζει να προσπαθήσετε να το διαβάσετε και σε μικρότερα.




6. Η Μαρμελαδού, της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βιβλίο, που δεν αγοράσαμε, αλλά κερδίσαμε σε διαγωνισμό και παραλάβαμε υπογεγραμμένο από την ίδια τη συγγραφέα. 




7. Ένα Κεράκι για το Ρινοκεράκι, του Ευγένιου Τριβιζά, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το αγοράσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη, για τα γενέθλιά της Μέμας και, πιστέψτε με, εγώ και ο μπαμπάς της το έχουμε μετανοιώσει πολύ!!!! Όχι, φυσικά, γιατί το βιβλίο δεν είναι καλό, αλλά γιατί η μικρή κόλλησε τόσο πολύ με αυτό, ώστε βαρεθήκαμε να το διαβάζουμε 15 φορές την ημέρα, εδώ και δύο μήνες! Κατά τα άλλα, θαυμάσιο ώστε να διδάξεις στο παιδί σου την αξία της υπομονής (σε εμάς δούλεψε!).




8. Winnie η Μάγισσα, των Valerie Thomas και Korky Paul, από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το πήραμε με αφορμή το Halloween, καθώς το βρήκαμε αστείο και επίκαιρο (επίσης, σε έκπτωση...ας το παραδεχτούμε, στις μέρες μας μετράει!).




9. Ψωμί με Ζάχαρη και Αλάτι, της Γεωργίας Λάττα, από τις εκδόσεις Διάπλους. Το δανειστήκαμε από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας (και για αυτήν θα σας γράψω κάποια στιγμή) και το αγαπήσαμε για την υπέροχη εικονογράφησή του και τα μηνύματα που περνάει.




And last but not least, όπως θα λέγαμε αν ζούσαμε στο  Λονδίνο...

10. Το Δώρο της Παπλωματούς, των Τ. Μπριμπό και Γ. Μάρκεν, από τις εκδόσεις Άγκυρα (το έχουμε ήδη παρουσιάσει εδώ).




Δεν υπάρχουν σχόλια