6 και 1 χριστουγεννιάτικα παραμύθια που διαβάσαμε και ξεχωρίσαμε!



Μπορεί, ήδη, να διανύουμε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ωστόσο τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια είναι επίκαιρα καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών (εμείς ξεκινήσαμε να διαβάζουμε, ήδη, από τις 30 Νοέμβρη!). Κατά τη φετινή χρονιά διαβάσαμε και ξεχωρίσαμε τα εξής:  



Χριστούγεννα με τον κρυμμένο θησαυρό




Μια πολύ ωραία έκδοση, που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες. Με κρυφά παραθυράκια, τρισδιάστατο χριστουγεννιάτικο δέντρο  και ένα ετήσιο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για τα μικρά ζωάκια! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Παραμονή Πρωτοχρονιάς με μελωδίες




Πρόκειται για διασκευή, που απευθύνεται σε πολύ μικρές ηλικίες,  του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου ποιήματος της Αμερικής. Συνοδεύεται από χαρούμενες, εορταστικές μελωδίες! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.  


Παραμονή Χριστουγέννων, του Κλέμεντ Κ. Μουρ




Η κλασική αγαπημένη ιστορία, που προαναφέρθηκε, σε έκδοση για λίγο μεγαλύτερα παιδάκια. Ξεχωρίζει για τη θαυμάσια εικονογράφηση του διάσημου Ερίκ Πουιμπαρέ, που εμείς αγαπάμε πολύ! Θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε χριστουγεννιάτικη παιδική βιβλιοθήκη! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.


Του Άϊ-Βασίλη το μωρό, των Smriti Prasadam-Halls και Ada Grey, σε απόδοση της Αργυρώς Πιπίνη



Το αγοράσαμε πέρυσι και μας άρεσε πολύ! Σε αυτό το βιβλίο πρωταγωνιστής δεν είναι ο Άι-Βασίλης, αλλά το μωρό του, το οποίο μαζί με το μωρό του Ρούντολφ ξεκινούν παραμονή Χριστουγέννων για μία αποστολή διάσωσης δώρων! Πολύ γλυκό παραμύθι. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Έξι Στολίδια Ταξιδεύουν, του Ευγένιου Τριβιζά




Καινούριο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στο οποίο έχουμε κάνει ξεχωριστή παρουσίαση εδώ. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Ο Άϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους, του Ευγένιου Τριβιζά



Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Άί-Βασίλη, γραμμένη με το ξεχωριστό χιούμορ του Ευγένιου Τριβιζά! Περιγράφει πώς θα αντιμετώπιζε η σύγχρονη κοινωνία την επίσκεψη του αγαπημένου αγίου των παιδιών, μια χριστουγεννιάτικη νύχτα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Ο Καρυοθραύστης, της Ανν Λέισεν

 Θαυμάσια έκδοση του κλασικού παραμυθιού, στο οποίο κάναμε ξεχωριστή παρουσίαση εδώ! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.




Καλές Γιορτές!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια