Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

την "Φλύαρη Πριγκίπισσα", της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου


Τα βιβλία τα αγαπώ πολύ, τα παιδικά βιβλία λίγο περισσότερο! Ίσως, επειδή απευθύνονται σε αγνές ψυχούλες, έχοντας  πάντοτε ένα όμορφο τέλος και ένα ξεχωριστό μήνυμα να περάσουν. Ένας από τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, που εγώ ξεχωρίζω, ως μαμά και ως αναγνώστρια, είναι οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Η δουλειά τους είναι πάντοτε προσεγμένη, τόσο στην επιμέλεια και το περιεχόμενο του κειμένου (και πιστέψτε με,  δεν είναι παντού δεδομένο κάτι τέτοιο), όσο και στην εικονογράφηση, η οποία είναι πολύ υψηλού επιπέδου αισθητικής και ποιότητας (αγαπημένη μας η Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, στην οποία ελπίζουμε να αναφερθούμε σύντομα ).


Η σειρά Μικρές Καληνύχτες, μας ήταν γνωστή.  Πρόκειται  για μικρά, καλογραμμένα βιβλιαράκια, που διαβάζονται εύκολα και πολύ ευχάριστα. Πρόσφατα, έφτασε σε εμάς ένα υπέροχο δείγμα αυτής της δουλειάς. Πρόκειται για την "Φλύαρη Πριγκίπισσα", στην οποία πολλές μαμάδες νηπίων θα αναγνωρίσουν τα μικρά τους. Το περιεχόμενο αφορά σε μια μικρή πριγκίπισσα, που μιλά συνεχώς, ακατάπαυστα και για τα πάντα, χωρίς απαραίτητα να έχει κάτι σημαντικό να πει. Όλα θα αλλάξουν, όταν χάρη σε έναν πραματευτή η πριγκίπισσα θα αρχίσει να διοχετεύει όλη αυτή την ενέργεια, σε άλλου είδους ενδιαφέροντα και τότε θα έχει πραγματικά κάτι να πει, χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί να ξεστομίσει ούτε μία λέξη! 


Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί μπορεί να γίνει, όταν μία συγγραφέας που έχει κάτι να πει (Παναγιώτα Στρίκου) συναντά μία εικονογράφο με ταλέντο (Ναταλία Καπατσούλια). Υπέροχο παιδικό βιβλίο (όχι απλά παραμύθι), παρά το μικρό μέγεθός του, που απευθύνεται, κατά τη γνώμη μου, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια