Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

"Ο Κουραμπιές Γιεσγιές", της Αυγής Βάγια




Με τί θα μπορούσε, άραγε, να είναι πασπαλισμένος ένας γιορτινός, χριστουγεννιάτικος φρέσκος κουραμπιές, εκτός από ζάχαρη άχνη; Γιατί ο κουραμπιές Γιεσγιές ντύνεται και στολίζεται κάθε μέρα με τρούφα, τριμμένο αμύγδαλο, καραμελωμένη ζάχαρη, σοκολατονιφάδες, σιρόπια και ένα σωρό άλλα καλούδια και γαρνιτούρες, που του προτείνει ο ζαχαροπλάστης κος Καραμέλος, αφού δεν μπορεί σε τίποτα να πει όχι! Και φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι να γίνει ανάρπαστος, αλλά το ακριβώς αντίθετο ... να μείνει στο ράφι μπαγιατεύοντας!



Πρόκειται για το ολοκαίνουριο βιβλίο των εκδόσεων Διόπτρα, γραμμένο από την Αυγή Βάγια, το οποίο περνάει  στα μικρά παιδιά, με ένα γλυκύτατο τρόπο, το μήνυμα ότι δεν πρέπει να λέμε σε όλα ναι, αλλά να κρατάμε την ταυτότητα και να διατηρούμε την προσωπικότητά μας αναλλοίωτη.



Τελικά θα τα καταφέρει ο μικρός κουραμπιές να πραγματοποιήσει το όνειρό του, που δεν είναι άλλο από το να τον αγοράσουν, όπως τα υπόλοιπα γλυκά;

Η Μικρή Παραμυθού μου πάντως, από τότε που διαβάσαμε τον Κουραμπιέ Γιεσγιές, κάθε φορά που βλέπει κουραμπιέ σε πιατέλα (και πιστέψτε με, αυτό γίνεται πολύυυυ συχνά τώρα τελευταία!), αναφωνεί: Γιεσγιές, είναι ο κουραμπιές Γιεσγιές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια