Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Κοίτα! Ένας Δράκος!", του Jonny Lambert


Εχθές στο σπίτι μας περίμενε μία μεγάλη έκπληξη! Ένα ολοκαίνουριο βιβλίο για την Μικρή Παραμυθού, που μας ενθουσίασε και μόνο βλέποντας το εξώφυλλό του! 



Πρόκειται για την ιστορία της Λάρας, ενός δράκου που δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Δεν την ενδιέφερε να κλέβει πριγκίπισσες, ούτε να πολιορκεί κάστρα, παρά μόνο να ζει ξένοιαστα σε ηλιόλουστους τόπους, κάνοντας παρέα με όμορφους γείτονες. Ωστόσο, κάτι τόσο απλό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκο, όταν εμπόδιο θα σταθεί η άρνηση των υπολοίπων ζώων να  δώσουν την ευκαιρία σε ένα διαφορετικό, από αυτά, πλάσμα να μοιραστεί τον χώρο τους. 


Ένα βιβλίο, που μιλά στα παιδιά με έμμεσο τρόπο για τα κοινωνικά στερεότυπα που κατακλύζουν την κοινωνία μας και πώς αυτά, λανθασμένα, εξισώνουν τους πάντες  προς τα κάτω, χωρίς να δίνουν την ευκαιρία να αποδείξει κανείς την αξιοσύνη ή την αναξιότητά του, μέσα από την μοναδικότητά του. Χαρούμενη εικονογράφηση, που σε εμάς, τουλάχιστον, έφερε μία νότα άνοιξης μέσα στον μουντό καιρό που ζει τις τελευταίες ημέρες η Θεσσαλονίκη.



Θα τα καταφέρει, άραγε, η Λάρα να αποδείξει πόσο καλοσυνάτη και δοτική είναι , σε σχέση με τους υπόλοιπους του είδους της ή η προκατάληψη  και μια σειρά ατυχών συμβάντων θα της στερήσουν την ευκαιρία να αποκτήσει τη ζωή που ονειρεύεται; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το νέο παιδικό βιβλίο του Jonny Lambert, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης - Πυραμίδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια