Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά", της Αγγελικής Δαρλάση (εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά)


Στη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Μικρές Καληνύχτες έχουμε αναφερθεί ξανά (βλέπε εδώ ). Η Μικρή Παραμυθού μου και εγώ, διαβάσαμε πρόσφατα ένα, ακόμη, βιβλιαράκι τους.

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε ένα νέο, που από μικρός ονειρευόταν να συναντήσει μια γοργόνα και μια όμορφη γοργόνα, που ήταν γεμάτη περιέργεια για τον κόσμο της στεριάς. Όλα εκείνα που τους χωρίζουν αποδεικνύονται λιγότερο δυνατά, μπροστά σε εκείνα που  θα τους φέρουν κοντά και τελικά θα τους ενώσουν. Οι δύο νέοι θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να ξεπεράσουν τα φυσικά εμπόδια μιας τέτοιας παράταιρης, για τους πολλούς, ένωσης. Θα καταφέρουν, άραγε, να ζήσουν μαζί για πάντα ή είχε δίκιο η γιαγιά του νέου, όταν αναρωτιόταν "πού ακούστηκε άνθρωπος να ζει με γοργόνα;".




Υπέροχο, καλογραμμένο, διαφορετικό θα έλεγα, μικρό παραμυθάκι, που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά! Μια  ιστορία, που έρχεται να μας διδάξει τη δύναμη της αληθινής αγάπης, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να ξεπεράσει κάθε είδους εμπόδιο.  Εξαιρετικό το τέλος, δίνει μία νότα συγκίνησης στην ιστορία. 

Εμείς που αγαπάμε πολύ τις γοργόνες, το βρήκαμε απολαυστικό και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με δώρο την αφήγηση της ιστορίας σε QR code.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια