Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Συννεφόγατος", του Χρήστου Μπουλώτη 

(Εικονογράφηση: Βασίλη Παπατσαρούχα) 


Η Μικρή Παραμυθού θα πάει σήμερα να πετάξει τον χαρταετό της. Ανησυχεί, όμως, μην τυχόν και πιαστεί από την ουρά του κανένας συννεφόγατος, για να κατέβει στη γη, όπως συνέβη με τον χαρταετό του Λη στο ομώνυμο παραμύθι του πολυβραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη.

Ο Φο, ήρωας του παραμυθιού, είναι ένας γάτος φτιαγμένος από σύννεφο, ο οποίος έχει βαρεθεί τη μοναξιά του ουρανού και αποφασίζει μία μέρα να κατέβει στη γη. Έτσι, πιάνεται από την ουρά ενός χαρταετού, που ανήκει στον Λη, ένα αγόρι με πολλά ταλέντα. Οι δυο τους γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και μαζί με τον σκύλο του Λη περνούν τη μέρα τους με πολύ παιχνίδι. Ώσπου  μαθαίνει για τον συννεφόγατο ο ιδιοκτήτης ενός τσίρκου και αποφασίζει να τον κλέψει, για να τον εκμεταλλευθεί προς όφελος του. Ο Φο θα καταφέρει να σωθεί και θα γίνει ο ήρωας της πόλης. Αλλά την πιο ηρωική πράξη του την φυλάει για το τέλος!

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ευφάνταστα παιδικά βιβλία, που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πρωτότυπη ιδέα και λόγος πλούσιος, που γεννά εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη. Μια ιστορία απόλυτης αυτοθυσίας και αλτρουισμού, με ήρωα έναν γάτο που έδωσε τα πάντα, προκειμένου να συνεχιστεί ο κύκλος της ζωής. Ένα παιδικό βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ, παράλληλα, περνά σπουδαία μηνύματα. Η έκδοση προσεγμένη και καλαίσθητη, ταιριαστή σε ένα τόσο υπέροχο κείμενο. Ο Χρήστος Μπουλώτης είναι ένας καταπληκτικός συγγραφέας, που αξίζει να γνωρίσουν οι μικροί αναγνώστες!

Εμείς απολαύσαμε το βιβλίο από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Polaris

Δεν υπάρχουν σχόλια