Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Τι άκουσε η πασχαλίτσα", της Τζούλια Ντόναλντσον  (Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς, Μετάφραση: Μάρω Ταυρή)


Όταν έχεις παιδί προσχολικής ηλικίας, που λατρεύει τα βιβλία, τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει (έστω και μία φορά στη ζωή σου) το όνομα της Τζούλια Ντόναλντσον, της δημιουργού, μεταξύ άλλων, του διάσημου Γκρούφαλο. Φαντάζεστε, λοιπόν, την χαρά της Μικρής Παραμυθούς, όταν στο σπίτι μας έφτασε ένα υπέροχο δώρο, το καινούριο της βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική περιπέτεια, γραμμένη σε στιχάκια, που λαμβάνει χώρα σε ένα αγρόκτημα. Εκεί, μία μικρή πασχαλίτσα που δεν μιλάει ποτέ, θα ακούσει τυχαία ένα βράδυ δύο κλέφτες να οργανώνουν ένα πονηρό σχέδιο, για να κλέψουν την αγελάδα. Όλο το αγρόκτημα θα κινητοποιηθεί,  με την πασχαλίτσα πρωτοπόρο, προκειμένου να εμποδίσουν τους δύο κακούς και η περιπέτεια μόλις αρχίζει!


Ένα πολύ αστείο παιδικό βιβλίο, γραμμένο από μία συγγραφέα που μας έχει συνηθίσει, άλλωστε, σε καλές δουλειές! Η όμορφη εικονογράφηση της βραβευμένης Λίντια Μονκς, με έντονα  και χαρούμενα χρώματα, σε συνδυασμό με το έξυπνο κείμενο και τις λίγες, σχετικά, σελίδες κάνουν το βιβλίο ακόμη πιο προσιτό στους μικρούς αναγνώστες! Η προτεινόμενη ηλικία είναι από 3 ετών και άνω, σίγουρα, ωστόσο, μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερα παιδάκια! Εμείς, από τη στιγμή που έφτασε στα χέρια μας, δεν σταματήσαμε να το διαβάζουμε (μάλιστα, αγοράσαμε ένα αντίτυπο για να δωρίσουμε στο ξαδερφάκι μας). 

Αν θέλετε να λάβετε μέρος σε μια υπέροχα αστεία περιπέτεια και να μάθετε  εάν κατάφεραν τα υπόλοιπα ζώα του αγροκτήματος να σώσουν την αγελάδα τους, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ολοκαίνουριο βιβλίο της Τζούλια Ντόναλντσον, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Εμείς, το διαβάσαμε, το ξαναδιαβάσαμε, το απολαύσαμε και σίγουρα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια