Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


τον "Πινόκιο" του Κάρλο Κολόντι, σε εικονογράφηση της Μανουέλα Αντρεάνι (Εκδόσεις Ψυχογιός)


Η Μικρή Παραμυθού, κάθε φορά που λέει ψέμματα αγγίζει τη μύτη της για να δει αν μεγάλωσε, φοβούμενη μήπως πάθει ό,τι και ο φίλος της ο Πινόκιο. Η ιστορία της ξύλινης μαριονέτας είναι μία από τις αγαπημένες μας, γι' αυτό και κάνουμε συλλογή από εκδόσεις του πασίγνωστου παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι. Μία από τις πιο αγαπημένες μας είναι η συλλεκτική των εκδόσεων Ψυχογιός, σε εικονογράφηση της Μανουέλα Αντρεάνι.

Η ιστορία είναι γνωστή: ένας ηλικιωμένος ξυλοκόπος, ο μαστρο-Τζεπέτο, σκαλίζει μία μαριονέτα σε ένα κομμάτι ξύλο, που παίρνει ζωή και ονειρεύεται να γίνει κάποτε αληθινό αγόρι! Ο Πινόκιο, όπως λέγεται η μαριονέτα, είναι επιρρεπής στις σκανταλιές, την ανυπακοή, αλλά κυρίως στα ψέμματα. Κάθε φορά, όμως, που υποκύπτει σε αυτά η μύτη του μεγαλώνει! Κατά τη διάρκεια του "ταξιδιού" του μέχρι να καταφέρει να εξελιχθεί από ξύλινη κούκλα σε πραγματικό παιδί, θα ζήσει πολλές περιπέτειες: θα γνωρίσει πολλά πρόσωπα, άλλα καλά και ευγενικά, άλλα πονηρά και με διάθεση να τον εκμεταλλευθούν, θα κάνει πολλά λάθη, θα χαρεί, θα λυπηθεί, θα μετανοιώσει, αλλά, κυρίως, θα εκτιμήσει  όσα έχει!


Ο Πινόκιο είναι ο ήρωας του ιταλικού παραμυθιού "Le Avventure di Pinocchio: Storia di un Burattino" του Ιταλού συγγραφέα Carlo Collodi (ψευδώνυμο του Κάρλο Λορεντσίνι), που ολοκληρώθηκε ως βιβλίο για παιδιά το 1883 στη Φλωρεντία. Από τότε έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και αναπαραχθεί πολλές φορές. Είναι διάσημος για την μύτη του, που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέμματα, γι' αυτό και το όνομά του ταυτίζεται συχνά με τους ψεύτες.

Του διάσημου αυτού παραμυθιού κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν άπειρες εκδόσεις. Εμείς διαβάσαμε και ξεχωρίσαμε τη συλλεκτική των εκδόσεων Ψυχογιός. Πρόκειται για μία καλαίσθητη και πολύ προσεγμένη δουλειά, που ξεχωρίζει για την την πολυτέλειά της, την υπέροχη εικονογράφηση της Μανουέλα Αντρεάνι και την προσεκτική επιμέλεια του κειμένου. Αποτελείται , συνολικά, από 79 σελίδες και απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας από 8 ετών και άνω, κυρίως εξαιτίας του μεγάλου κειμένου της (εμείς, που είμαστε μικρότερες, το διαβάσαμε σταδιακά). Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν, επίσης, "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και η "Οδύσσεια".

Αν θέλετε να επενδύσετε σε μία καλή έκδοση του κλασικού ιταλικού παραμυθιού για την παιδική σας βιβλιοθήκη, τότε αυτή θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες σας επιλογές!

Εμείς τη διαβάσαμε, την απολαύσαμε και την προτείνουμε με μεγάλη μας χαρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια