Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


 "Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος", της Τζούλια Ντόναλντσον (Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς)


Έχει ο λευκός μονόκερος δύναμη μαγική και κάθε αλόγου την ευχή την πραγματοποιεί!

Με τους δύο αυτούς στίχους ξεκλείδωσε για εμάς  ένας κόσμος μαγικός, όπου με τρόπο θαυμαστό οι ευχές του Ζαχαρή, του παιδικού ξύλινου αλόγου, γίνονταν η μία μετά την άλλη πραγματικότητα! Η Μικρή Παραμυθού έκλεισε τα μάτια και έγινε μέρος μίας ξεχωριστής ιστορίας, στην οποία τα όνειρα γίνονται αληθινά, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτά!

Πρόκειται για το δεύτερο ολοκαίνουριο βιβλίο της βραβευμένης Τζούλια Ντόναλτσον, δημιουργού, μεταξύ άλλων, του διάσημου Γκρούφαλο (μαζί με αυτό κυκλοφόρησε και το βιβλίο "Τι άκουσε η πασχαλίσα", που παρουσιάσαμε εδώ). Ήρωες είναι ένας λευκός μονόκερος, που έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί ευχές, και ο Ζαχαρής, το ξύλινο αλογάκι δύο μικρών παιδιών, που θα ήθελε να μπορούσε να γνωρίσει τον κόσμο! Η ευχή του εισακούεται και χάρις σε αυτήν βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα για δουλειά, στον ιππόδρομο να τρέχει και στο τσίρκο να δίνει παραστάσεις. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν καταφέρνει να τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο!

 

Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο γραμμένο σε στιχάκια, που το κάνει πιο κατανοητό και προσιτό στα παιδάκια προσχολικής ηλικίας, στα οποία απευθύνεται. Υπέροχη εικονογράφηση με πολλά και έντονα χρώματα, από την επίσης βραβευμένη Λίντια Μονκς. Μία όμορφη διδακτική ιστορία για το πώς καμιά φορά αυτό που έχουμε είναι και εκείνο που πραγματικά θέλουμε, αλλά αργούμε να το αντιληφθούμε. Θα καταφέρει, άραγε, ο Ζαχαρής να κάνει ακόμη μία, τελευταία, ευχή;



Η Μικρή Παραμυθού και εγώ, ελπίζουμε οι ευχές όλων μας να γίνουν πραγματικότητα, με ή χωρίς τη βοήθεια του λευκού μονόκερου! Και αν σκεφτεί κανείς ότι στα χέρια μας ήρθε ένα τόσο όμορφο βιβλίο, τότε μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο! Σας προτείνουμε να διαβάσετε την υπέροχη ιστορία του Ζαχαρή, του ξύλινου αλόγου που αγαπούσε τα παιδιά και το απέδειξε! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


*Οι φωτογραφίες είναι από το site της Lydia Monks (http://www.lydiamonks.com/sugarlump-and-the-unicorn)

Δεν υπάρχουν σχόλια