Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


Winnie η Μάγισσα, των Valerie Thomas και Korky Paul


Η Μικρή Παραμυθού είναι από εκείνα τα παιδάκια που πιστεύουν ότι οι μάγισσες είναι μόνο καλές. Μπορεί να τρώνε βατράχια, να έχουν για κατοικίδια νυχτερίδες, να φοράνε αλλόκοτα ρούχα, μυτερά παπούτσια και αστείο καπέλο και να κάνουν όλου του κόσμου τα μαγικά, αλλά ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό της ότι είναι ικανές να πειράξουν κάποιον. Και όλη αυτή η θετική της διάθεση προς αυτό το παρεξηγημένο, είναι αλήθεια, επάγγελμα, δικαιολογείται από το γεγονός ότι από πολύ μικρή διαβάζει για τις περιπέτειες μιας αστείας και καλόκαρδης μάγισσας, της Winnie!

    

Η Winnie είναι η ηρωίδα μίας σειράς βιβλίων, που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο και έχει βραβευτεί με το Βρετανικό Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου. Αγαπημένο της χρώμα; Το μαύρο!!! Γι' αυτό τα πάντα μέσα στο σπίτι της είναι βαμμένα μαύρα, από τους τοίχους και τα χαλιά, μέχρι τις καρέκλες και τα σεντόνια. Τα προβλήματα ξεκινούν, όταν ο γάτος της ο Γουίλμπορ, που είναι και εκείνος μαύρος, δεν ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα, με αποτέλεσμα η Winnie, είτε να κάθεται πάνω του, είτε να σκοντάφτει, προκαλώντας, έτσι, ξεκαρδιστικές στιγμές!

Ένα αστείο βιβλίο, για μια μάγισσα με χιούμορ, αλλά κυρίως φαντασία  και αγάπη, που διδάσκει στους μικρούς (και όχι μόνο) αναγνώστες, ότι οι υποχωρήσεις και οι θυσίες είναι απαραίτητες, ειδικά όταν πρόκειται να κάνεις χαρούμενο κάποιο σημαντικό, για σένα, πρόσωπο. Ωραία εικονογράφηση, με έμφαση στη λεπτομέρεια, που συμπληρώνει ιδανικά το κείμενο.  Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: "Η Ιπτάμενη Σκούπα", "Το Στοιχειωμένο Σπίτι", "Winnie, και οι Πειρατές", "Το Άτακτο Ρομπότ" και "Winnie και οι Δεινόσαυροι".

 

Θα καταφέρει, άραγε, η Winnie να βρει μια λύση, ώστε να μπορεί να διακρίνει τον μαύρο Γουίλμπορ μέσα στο κατάμαυρο σπίτι της; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις περιπέτειες της μάγισσας, που έχει ξετρελάνει εκατομμύρια παιδιά! Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα.



                                  




Δεν υπάρχουν σχόλια