Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Η παπουτσωμένη γάτα", της Λίνας Σωτηροπούλου (Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη)


Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι οι μπότες  ήταν αποκλειστικό προνόμιο των αρσενικών γάτων.  Μέχρι που ήρθε η παπουτσωμένη γάτα της Λίνας Σωτηροπούλου, να μας μυήσει σε έναν κόσμο όπου, ναι, και οι θηλυκές γάτες έχουν δικαίωμα στα τακούνια! Η πρώτη που ενθουσιάστηκε με αυτή την είδηση ήταν η Μικρή Παραμυθού, που λατρεύει τα παπούτσια και ανυπομονούσε, επιτέλους,  να δει γάτα να κυκλοφορεί στο δρόμο παπουτσωμένη!

Μιλάμε, φυσικά, για το καινούριο βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο, που κυκλοφόρησε στη σειρά Μικρές Καληνύχτες. Πρωταγωνίστριά του η Πέπη, μία γάτα που ήταν πάντα καθωσπρέπει. Κυκλοφορούσε συνεχώς περιποιημένη και πρόσεχε την εμφάνισή της πολύ, ώσπου μία μέρα συνάντησε ένα γάτο διαφορετικό από τους άλλους, ο οποίος νοιαζόταν μόνο για την ίδια και  αδιαφορούσε για τα στολίδια της.  Έτσι, η Πέπη, έμαθε μαζί του να απολαμβάνει τις μικρές, καθημερινές χαρές της ζωής, να είναι πιο χαλαρή και να μην ανησυχεί για την εξωτερική εικόνα της.




Πρόκειται για μία αστεία ιστορία, γραμμένη σε στιχάκια, που την κάνει πιο προσιτή στα μικρά παιδιά. Το μήνυμα που περνάει είναι ότι πρέπει κανείς να επικεντρώνεται στα ουσιαστικά και σε αυτά που έχουν σημασία και όχι στα δευτερεύοντα, ενώ η υπερβολική προσκόλληση στο πώς δείχνουμε εξωτερικά δεν είναι απαραίτητα και αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Το περιεχόμενο απευθύνεται τόσο σε αγόρια, όσο και σε κορίτσια και το σημαντικό, πέρα από το διασκεδαστικό κομμάτι του, είναι ότι προσφέρει μια καλή αφορμή για να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση, που αφορά και στα δύο φύλα.

Τη σειρά Μικρές Καληνύχτες την αγαπάμε πολύ γιατί είναι οικονομική, χωρίς, ωστόσο, να υστερεί σε ποιότητα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από τα αγαπημένα μας και ήρθε να προστεθεί σε μία, ήδη, μεγάλη συλλογή! Κυκλοφορεί με δώρο την αφήγηση της ιστορίας σε QR code.







Δεν υπάρχουν σχόλια