Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Η Καινούρια μου μαμά κι εγώ", της Renata Galindo (Κείμενο και εικονογράφηση)


Η  Μ ι κ ρ ή   Π α ρ α μ υ θ ο ύ   δεν μπορεί να κατανοήσει, ακόμη, τη διαφορά ανάμεσα στις μανούλες της καρδιάς και τις βιολογικές. Θεωρεί ότι όλα τα τα μωράκια βγαίνουν από μία κοιλίτσα και αμέσως φωλιάζουν σε μία αγκαλίτσα. Πρόσφατα, ωστόσο, διαβάσαμε το υπέροχο παραμύθι της Renata Galindo, η οποία εξηγεί ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να βρει ένα παιδάκι την πραγματική του μαμά, που δεν είναι άλλη, από εκείνη που θα το αγαπά και θα το φροντίζει άνευ όρων!

Συγκεκριμένα, το θέμα του βιβλίου αφορά σε μία γάτα, που υιοθετεί ένα σκυλάκι. Το μικρό αφηγείται πώς περνά τη μέρα του με τη νέα του μαμά: αναφέρει τα θετικά και τα αρνητικά, τις όμορφες στιγμές αλλά και τις δυσκολίες, οι οποίες στο τέλος θα τους φέρουν πιο κοντά. Το πιο συγκινητικό σημείο της ιστορίας είναι όταν το σκυλάκι θα προσπαθήσει να ζωγραφίσει ρίγες στο σώμα του, προκειμένου  να μοιάσει στη νέα του μανούλα!




Πρόκειται για μία ιστορία με θέμα την υιοθεσία, που εξηγεί στα παιδάκια με όμορφο τρόπο ότι μαμά δεν είναι μονάχα εκείνη που μας γεννά, αλλά και εκείνη που  μας αγαπά συνειδητά και αναλαμβάνει να μας φροντίσει με όλη της την καρδιά. Ένα τρυφερό βιβλίο αφιερωμένο από την συγγραφέα στις "νέες οικογένειες κάθε είδους", που  διδάσκει ότι η εξωτερική ομοιότητα μεταξύ των ανθρώπων, δεν είναι και αυτό που θα τους ενώσει ή θα τους κάνει να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο. Το κείμενο είναι σύντομο και εύκολο στην κατανόηση, ενώ η εικονογράφηση απλή, ώστε να μην αποσπά την προσοχή του μικρού αναγνώστη από το περιεχόμενο, που είναι στην προκειμένη το πρωτεύον.

Ένα όμορφο παραμύθι, που δεν απευθύνεται μονάχα στα παιδάκια της καρδιάς, αλλά σε όλα τα παιδάκια. Εμείς το αγαπήσαμε και το προτείνουμε! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός!



Δεν υπάρχουν σχόλια