Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"5 Εβδομάδες με το Αερόστατο", του Αντώνη Παπαθεοδούλου (βασισμένο στο γνωστό βιβλίο του Ιούλιου Βερν). Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή


Η Μικρή Παραμυθού έχει για μαμά εμένα, που όταν ήμουν μικρή λάτρευα δύο πράγματα: το διάβασμα και τον Ιούλιο Βερν! Φαντάζεστε, λοιπόν, την χαρά μου, όταν ανακάλυψα ότι ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδικών μου χρόνων κυκλοφορεί σε έκδοση για πολύ μικρά παιδάκια, ίσως όχι τόσο μικρά όσο το δικό μου, αλλά αρκετά νεαρής ηλικίας, ώστε να γνωρίσουν το έργο ενός συγγραφέα, που απευθύνεται, κυρίως, σε εφήβους.

Πρόκειται για τη μεταφορά του γνωστού έργου του Γάλλου μυθιστοριογράφου του 19ου αιώνα, Πέντε Εβδομάδες με Αερόστατο, που ήταν και η πρώτη απόπειρά του στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Θέμα του η εξερεύνηση της Αφρικής από τον δρ Φέργκιουσον με αερόστατο. Η περιπέτεια θα διαρκέσει 5 ολόκληρες εβδομάδες και θα πάρουν μέρος σε αυτήν, εκτός από τον εμπνευστή της, ο βοηθός του Τζο και ο φίλος του, ο κυνηγός Ντικ Κένεντι. Οι τρεις τους θα βιώσουν περιπέτειες και θα συναντήσουν εμπόδια, ώσπου να φτάσουν στο στόχο τους:  να εξερευνήσουν την άγνωστη, μέχρι στιγμής, καρδιά της Αφρικής!

      
Με το σύνθημα η γνώση είναι περιπέτεια ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, συγγραφέας του οποίου το έργο αγαπάμε σε αυτό το blog και η φανταστική εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή κατόρθωσαν να μετατρέψουν ένα δύσκολο μυθιστόρημα, γραμμένο σε άλλη εποχή και για άλλο κοινό, σε παιδικό βιβλίο, που πλημμυρίζει από φαντασία και εικόνες. Η προτεινόμενη ηλικία από τον εκδοτικό οίκο είναι 6+, μπορεί, ωστόσο, να διαβαστεί και από λίγο νεαρότερα παιδιά. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν, στην οποία κυκλοφορούν, επίσης, "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες", "Ταξίδι στο κέντρο της γης", "Από τη Γη στη Σελήνη" και "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα", όλα γνωστά, πολυδιαβασμένα και αγαπημένα! 

Αν σας αρέσει το έργο του Ιουλίου Βερν, τότε η απόδοση του Αντώνη Παπαθεοδούλου είναι ιδανική, καθώς προσαρμόζει το κείμενο άψογα, για την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται. Εμείς το διαβάσαμε και μας άρεσε πολύ! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια