Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Το άπειρο και εγώ", της Kate Hosford (Εικονογράφηση: Gabi Swiatkowska)


Οι ανησυχίες της 8χρονης Φοίβης έγιναν και δικές μας, όταν μοιράστηκε μαζί μας τις απορίες της σχετικά με το άπειρο. Με συνοδοιπόρο ένα μυαλό σε συνεχή εγρήγορση και ένα ζευγάρι ολοκαίνουρια κόκκινα παπούτσια, ξεκινήσαμε να διερευνούμε έννοιες βαθύτερες, αφηρημένες και ορισμούς που διαδέχονταν ο ένας τον άλλο.

Αναφερόμαστε στο πολύ γνωστό βιβλίο της Kate Hosford, που πρόσφατα μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε στη χώρα μας, για λογαριασμό των εκδόσεων Παπαδόπουλος. Πρόκειται για μια ιστορία που αφορά στην προσωπική αίσθηση ενός μικρού κοριτσιού σχετικά με το άπειρο, και πώς αυτή διαμορφώνεται μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβει από τον οικογενειακό και φιλικό της κύκλο. Ο αμέτρητος αριθμός των αστεριών, το για πάντα, η ατελείωτη αγάπη, όλα σχετίζονται με το άπειρο και όλα εξηγούνται και μένουν αναπάντητα, ταυτόχρονα.


Μία ιστορία που θέτει βαθύτερα ερωτήματα και  βάζει τους αναγνώστες στη διαδικασία να προσπαθήσουν να κατανοήσουν το άπειρο και τις άπειρες έννοιές του. Εκείνο που μας κέρδισε σε αυτό το βιβλίο, είναι η ρετρό εικονογράφηση της Gabi Swiatkowska, που αξιοποιεί τα χρώματα και τον ρεαλισμό της φλαμανδικής σχολής παίζοντας ταυτόχρονα με τα επίπεδα και τις υφές, σε μια προσπάθεια να πλαισιώσει το ιδιαίτερο κείμενο και να απεικονίσει τον κόσμο της ηρωίδας, όπως τους αξίζει. Το αποτέλεσμα έχει τόσο ενδιαφέρον, που ακόμη και μόνο γι'αυτό αξίζει να το έχουμε στην βιβλιοθήκη μας.

Ένα βιβλίο για παιδάκια ηλικίας από 5 ετών και άνω, που μας προβλημάτισε και μας δυσκόλεψε λιγάκι, αλλά στο τέλος αποτέλεσε τροφή για πολλή σκέψη και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις! Το προτείνουμε με μεγάλη μας χαρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια