Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Λουδοβίκος ο Πρώτος Βασιλέας των προβάτων", του Olivier Tallec

Σκεφτήκατε ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σας, αν ένα τυχαίο γεγονός σας έχριζε βασιλιά; Η Μικρή Παραμυθού φόρεσε την κορώνα της, πήρε το σκήπτρο και τον μανδύα της και έδωσε διαταγή στη μαμά της να αρχίσει να διαβάζει ένα από τα πιο αγαπημένα της βιβλία, όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ένα πρόβατο που δεν περπατάει στα τέσσερα, αλλά στέκεται στα δύο του πόδια, όπως αρμόζει στους γαλαζοαίματους!

Αναφερόμαστε, φυσικά, στο εξαιρετικό βιβλίο του Olivier Tallec, έναν από τους διασημότερους Γάλλους εικονογράφους και συγγραφείς παιδικών βιβλίων, που βραβεύτηκε για το συγκεκριμένο έργο το 2014  με το βραβείο παιδικού εικονογραφημένου Λεκλέρκ. Ήρωάς του ο Λουδοβίκος Αρνής, ένα πρόβατο όπως όλα τα άλλα. Μέχρι που μία μέρα, ένας ξαφνικός άνεμος φέρνει στα πόδια του μια κορώνα. Και τότε, από Λουδοβίκος Αρνής γίνεται Λουδοβίκος ο Πρώτος Βασιλέας των προβάτων. Μαζί με το στέμμα απέκτησε σκήπτρο, θρόνο, βασιλικό κρεβάτι και πολλές βασιλικές υποχρεώσεις. Όμως, ο ίδιος άνεμος που τον έκανε βασιλιά είναι και αυτός που θα ανατρέψει τα πάντα! 




Η ιστορία είναι ξεκαρδιστική, αλλά συγχρόνως διδακτική, μεταδίδοντας με διασκεδαστικό τρόπο πως δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, καθώς ό,τι πιστεύουμε ως κεκτημένο μπορεί να χαθεί στη στιγμή. Επιπλέον, παρουσιάζει τη ριζικη αλλαγή που μπορεί να υποστεί κανείς, όταν αναλάβει θέση κύρους και εξουσίας. Η υπέροχη και ολοσέλιδη εικονογράφηση κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ συμπληρώνεται ιδανικά από το σύντομο κείμενο. Το λεπτό και συγκρατημένο χιούμορ του Tallec, μετατρέπει ένα παιδικό βιβλίο σε εκπληκτικό ανάγνωσμα, κατάλληλο και για πολύ μεγαλύτερες ηλικίες.

Ένα από τα πιο ωραία βιβλία, που έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής και το προτείνουμε με μεγάλη μας χαρά! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Angelus Novus.


Δεν υπάρχουν σχόλια