Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Ο Μάγος Άχρηστος", του Δημήτρη Μπογδάνου (Εικονογράφηση: Νίκου Γιαννόπουλου)


Μέχρι να βρούμε σε τί είμαστε πραγματικά καλοί κι αυτό να κάνουμε στη ζωή μας, μέχρι να ανακαλύψουμε τί αληθινά μας αρέσει και σε τί μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι, έως ότου βρούμε την κλίση μας, ας δείξουμε κατανόηση στον μικρό Μάγο Άχρηστο, που και εκείνος, όπως και χιλιάδες άλλοι μάγοι σε τούτο τον κόσμο, αναζητά την δική του!

Ο λόγος για το παραμύθι του Δημήτρη Μπογδάνου, που διηγείται την ιστορία ενός μικρού μάγου, ο οποίος ήταν γεμάτος από όρεξη να βοηθήσει τους συνανθρώπους του με τα μαγικά του, υστερούσε, ωστόσο, σε γνώσεις και ταλέντο! Το αποτέλεσμα ήταν πάντα καταστροφικό και ο ίδιος στενοχωρημένος, απογοητευμένος, αλλά και λιγάκι ντροπιασμένος, συνέχιζε να ταξιδεύει στον κόσμο, προσπαθώντας να προσφέρει τις μαγικές του "γνώσεις" σε όποιον τις είχε ανάγκη. Οι αντιξοότητες και οι αποτυχίες δεν τον έκαναν να το βάλει κάτω, γιατί διέθετε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό: πείσμα και επιμονή! Και τα δύο αυτά προσόντα, στο τέλος, τον αντάμειψαν! 




Πρόκειται για μία μικρή, αλλά πολύ διδακτική ιστορία, που αφορά στην αυτοπεποίθηση και στην ευκολία με την οποία αποδίδουμε χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους, που μπορεί να τους επηρεάσουν άμεσα, ακόμη και να καθορίσουν τις πράξεις, τον χαρακτήρα και την πορεία της ζωής τους. Το πιο σημαντικό δίδαγμα του βιβλίου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να αναζητούμε την κλίση μας, να ακολουθούμε την καρδιά μας σε ό,τι αφορά στα ταλέντα και τις επιλογές μας και να μην επιτρέπουμε να μας επηρεάζει κριτική που γίνεται αβίαστα και χωρίς σκέψη. Η εικονογράφηση είναι του Νίκου Γιαννόπουλου και το συνολικό αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ και το προτείνουμε με μεγάλη μας χαρά!

Το παραμύθι ανήκει στη σειρά Μικρές Καληνύχτες, που αυτό το blog αγαπάει πολύ, και αποτελείται από μικρά και ευκολοδιάβαστα  βιβλιαράκια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και συνοδεύεται από την δωρεάν αφήγηση της ιστορίας σε QR code.


Δεν υπάρχουν σχόλια