Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Η Βιολέτα και ο Ιππότης", της Αργυρώς Πιπίνη (Εικονογράφηση: Έφη Λαδά)


Αν ερχόμενοι  σε αυτόν τον κόσμο αντιστοιχεί στον καθένα μας και από ένας  ιππότης, αν ο αληθινός έρωτας θεωρείται - και είναι - ένα θαύμα που αλλάζει και κατευθύνει τις ζωές των ανθρώπων, αν τα παραμύθια λένε, τελικά, την αλήθεια, τότε η Βιολέτα, η ηρωίδα της Αργυρώς Πιπίνη,  κέρδισε την πραγματική ευτυχία, όταν στην τρίτη και τελευταία ευκαιρία που της δόθηκε για να ζήσει γνώρισε τον Ρακμάν και μαζί με αυτόν την πραγματική ζωή!

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν τόπο μακρινό, έξω από τον χρόνο, όπου ένα κοριτσάκι ευλογήθηκε από τις Μοίρες να ζήσει τρεις ζωές. Στις πρώτες δύο, που πέρασαν σαν αεράκι που φυσάει, δεν κατόρθωσε να ξεφύγει από τα τετριμμένα: μεγάλωσε, ομόρφυνε, παντρεύτηκε, γέρασε, πέθανε. Στην τρίτη της ζωή γεννήθηκε με ένα "χάρισμα", ήταν τυφλή. Η έλλειψη της όρασής της, ωστόσο,  θεωρούνταν σπουδαίο προσόν στον τόπο όπου ζούσε. Η αδυναμία αυτή δυνάμωσε τις υπόλοιπες αισθήσεις της, ενώ παράλληλα της χάρισε σωστή κρίση και ένα μεγάλο ταλέντο, εκείνο της μαγειρικής τέχνης.




Πρόκειται για μία ιστορία που αφορά στους ανθρώπους που υπολειπόμενοι σε κάτι υπερτερούν σε  κάτι άλλο. Η ηρωίδα του βιβλίου είχε την ατυχία να μην μπορεί να δει, "έβλεπε", ωστόσο, με τα μάτια της ψυχής, τα οποία είναι αλάθητα, σε αντίθεση με τα φυσικά μάτια που πολλές φορές παραπλανούν. Ο ιππότης της ήρθε από μακρυά για να βρει εκείνη και μόνο: αντί για σπαθί και ασπίδα, κράταγε ξύλινες σπάτουλες και βαθιές κουτάλες, αντί για μάχες και εκστρατείες, έφτιαχνε μαγικά γλυκά, πάντα διαφορετικά και ανάλογα με την εποχή και τους καρπούς που πρόσφερε η γη.  Ένα γλυκό παραμύθι για την εναλλαγή των εποχών, για τον έρωτα τον ένα και μοναδικό, για τη φύση που συμπάσχει με όσους αγαπούν, για τα χαρίσματα των ανθρώπων, που είναι και η προίκα που τους συνοδεύει παντού και πάντα. Ένα επιπλέον προσόν αυτού του βιβλίου είναι η εικονογράφηση της Έφης Λαδά, που μας άρεσε πολύ.

Αν αγαπάτε και εσείς τις μαγικές ιστορίες και τα παραμύθια που υμνούν τον έρωτα, τότε σίγουρα θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια