Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Η Ερμιόνη και το Κοτρόνι"του Stephen W. Martin (Εικονογράφηση: Samantha Cotterill)


Είναι τόσα πολλά τα ωραία παιδικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ώστε είναι δύσκολο για εμάς να διαλέξουμε ποιο θα πρωτοπαρουσιάσουμε μέσα από το blog μας! Η Μικρή Παραμυθού μου και εγώ, διαβάζουμε ασταμάτητα και χαιρόμαστε το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε, οι μεγάλες μέρες του οποίου μας δίνουν τη δυνατότητα να ευχαριστηθούμε ακόμη περισσότερο παιχνίδι, καλούς φίλους αλλά, κυρίως, όμορφα βιβλία, που φτάνουν στο σπίτι μας ασταμάτητα γεμίζοντας τη βιβλιοθήκη μας από μαγικές σελίδες και τις καρδιές μας από όνειρα και φανταστικές εικόνες!

Τις μέρες που μας πέρασαν είχαμε την τύχη να διαβάσουμε το ιδιαίτερα ξεχωριστό βιβλίο του Stephen W. Martin, του οποίου το θέμα διαφοροποιείται αρκετά από τα συνήθη παιδικά παραμύθια. Πρωταγωνίστριά του η Ερμιόνη, που ήθελε τόσο πολύ ένα κατοικίδιο, ένα οποιοδήποτε ζωάκι, ώστε θα έκανε τα πάντα για αυτό: ακόμα και να δέσει ένα λουράκι σε ένα μεγάλο κοτρόνι και να το σέρνει πίσω της σαν να 'τανε σκυλάκι! Το τάιζε, το μπανιάριζε, το έβγαζε βόλτα, του έδωσε όνομα και το χρησιμοποιούσε στα παιχνίδια και τις σκανταλιές της σαν να επρόκειτο για το πιο πιστό κατοικίδιο του κόσμου! Και ο Διομήδης το κοτρόνι  την ακολουθούσε υπάκουα παντού. Μέχρι που μία έκπληξη ήρθε να τα αλλάξει όλα!





Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική ιστορία σχετικά με την αληθινή και άδολη αγάπη των παιδιών προς τα ζώα, όποια και αν είναι αυτά, αλλά και για τις όμορφες και απρόβλεπτες εκπλήξεις που κρύβει η ζωή. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι πάντοτε αυτό που ισχύει. Ένα αλληγορικό βιβλίο για τα φαινόμενα που συχνά απατούν και για την λαχτάρα ενός μικρού παιδιού να προσφέρει την αγάπη του, έστω και σε ένα κοτρόνι. Για τη ζωή που κάποιες φορές ανταμοίβει όσους το αξίζουν, χαρίζοντάς τους ως "έπαθλο" έναν ειλικρινή φίλο. Αλλά, κυρίως, ένα χιουμοριστικό παραμύθι, με έντονο το ειρωνικό στοιχείο και πολύ ενδιαφέρουσα εικονογράφηση. Το κείμενο είναι σύντομο και περιεκτικό, ώστε να μην κουράζει τους μικρούς αναγνώστες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ (και σε μικρότερα κατά τη γνώμη μου) και κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας για λογαριασμό των εκδόσεων Παπαδόπουλος. Η Μικρή Παραμυθού μου και εγώ, το προτείνουμε με μεγάλη μας χαρά!






Δεν υπάρχουν σχόλια