Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Η Μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι", της Λίνας Μουσιώνη (Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου)


Ο Φι και ο Λι 'γίναν φίλοι καρδιακοί. Τους ένωσαν η ίδια παραλία που τους φιλοξένησε, το ίδιο κύμα που τους ζάλισε, το κοινό μπουρίνι που φουρτούνιασε τη θάλασσα και τους πήγε μακρυά, τα καλοκαίρια κάτω από τον ίδιο ουρανό και η ζέστη του ίδιου ήλιου. Ο Φι και ο Λι  έζησαν μαζί περιπέτειες για τις οποίες γράφτηκε ένα ολόκληρο βιβλίο και έκαναν ταξίδια αθέλητα τα οποία τους χάρισαν ιστορίες ολόκληρες να έχουν να διηγούνται για μια ζωή. 

Αναφερόμαστε, φυσικά, στο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Θέμα του οι περιπέτειες δύο μικρών βότσαλων: ενός λευκού και ενός μαύρου. Οι καιρικές συνθήκες, η ανθρώπινη παρέμβαση, οι συγκυρίες και η τύχη τους οδηγούν στα ίδια και σε διαφορετικά μέρη, ώσπου να καταλήξουν μαζί για πάντα, φίλοι καλοί, αιώνια δεμένοι ο ένας αντίκρυ στον άλλο. Μία πολύ καλοκαιρινή παιδική ιστορία, εξαιρετικά καλογραμμένη, με πλούσιο κείμενο γεμάτο από όμορφες εικόνες και αρκετά ενδιαφέρουσα εικονογράφηση.  Θέμα της η φιλία, οι συμπτώσεις και το αέναο ταξίδι των φυσικών υλικών. Μία ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, τότε που όλοι μαζεύαμε "λάφυρα" ως αναμνηστικά των καλοκαιρινών μας διακοπών.



Η θάλασσα που χωρίζει είναι και εκείνη που ενώνει και αυτό, ο Φι και ο Λι το έμαθαν πολύ καλά. Και όλοι εμείς, αφού διαβάσουμε το συγκεκριμένο βιβλίο, θα το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά την επόμενη φορά που θα αποφασίσουμε να μαζέψουμε κάποιο βότσαλο από την παραλία!


Δεν υπάρχουν σχόλια