Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Ο Λύκος πάει σχολείο", της Elisabeth Duval (Εικονογράφηση: Eric Heliot)



Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λύκος που λαχταρά να πάει σχολείο, αλλά το μοναδικό διαθέσιμο της περιοχής δέχεται μονάχα πρόβατα; Η Μικρή Παραμυθού γέλασε μέχρι δακρύων, όταν επιτέλους της λύθηκε η απορία, αφού διάβασε το παιδικό βιβλίο της Elisabeth Duval των εκδόσεων Παπαδόπουλος

Ήρωας της ιστορίας ένας μικρός λύκος γεμάτος από όρεξη να μάθει να γράφει και να διαβάζει! Προκειμένου να γίνει δεκτός στο σχολείο της γειτονιάς του, όπου φοιτούν μόνο πρόβατα, σκαρφίζεται ένα σωρό ιδέες: μεταμφιέζεται σε πρόβατο ξεγελώντας τον σκύλο - επιστάτη, κόβει τα μεγάλα του - λυκίσια - νύχια για να μπορεί να κρατά καλύτερα το μολύβι και μαθαίνει να τρώει τα χόρτα που σερβίρουν στο κυλικείο, ώσπου γίνεται αποδεκτός και πολύ αγαπητός από την παρέα των συμμαθητών και του δασκάλου του! Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά και ο μικρός λύκος έχει προοδεύσει πολύ, χάρις στο πείσμα και την επιμονή του, ώσπου το σχολείο επισκέπτεται μία οδοντογιατρός. Και τότε όλα ανατρέπονται!


  


Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο, με ιδιαίτερο - αν και λιγάκι μαύρο - χιούμορ (κυρίως στον τρόπο που τελειώνει, που πολλούς ίσως να μην τους βρει σύμφωνους), σύντομο, ανατρεπτικό και ελαφρώς ειρωνικό κείμενο, ευχάριστη εικονογράφηση και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: όταν πραγματικά θέλουμε κάτι πολύ, διοχετεύουμε όλες τις δυνάμεις και την ενέργειά μας, προκειμένου να το κάνουμε δυνατό. Η έκδοση είναι ολιγοσέλιδη και απευθύνεται σε παιδάκια από 3 ετών και πάνω. Ιδανικό και επίκαιρο για την εβδομάδα που διανύουμε και όχι μόνο!

Εξαιρετικά διδακτικό, για όσους από εμάς θεωρούμε τα πάντα δεδομένα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια