Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Όλιβερ και Πότερ: το πιγκουινάκι χάθηκε", της Claire Freedman (Εικονογράφηση: Kate Hindley)


Η επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο είναι πάντοτε μία ευχάριστη δραστηριότητα. Ένα παραπάνω, όταν φεύγεις από εκεί έχοντας κάνει έναν καινούριο φίλο! Και μπορεί στους δύο τρίτος να μην χωράει, στους τρεις, όμως, ο τέταρτος είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος, καθώς στους ζυγούς αριθμούς κανείς δεν νοιώθει παραγκωνισμένος!

Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Όλιβερ, της Ρούμπι και του σκύλου τους Πότερ, των μικρών ηρώων της σειράς παιδικών βιβλίων των Claire Freedman  και Kate Hindley, που κυκλοφορεί στη χώρα μας για λογαριασμό των εκδόσεων Ψυχογιός. Πρωταγωνιστές είναι δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που μαζί με τον σκύλο της τελευταίας κάνουν  ένα σωρό πράγματα: κούνια στο πάρκο, παίζουν τους εξερευνητές, ταΐζουν πουλιά και καταβροχθίζουν παγωτό στο αγαπημένο τους παγωτατζίδικο. Ώσπου μία μέρα, σε μια από τις συχνές επισκέψεις τους στον ζωολογικό κήπο, γνωρίζουν τον Πιπ, έναν μικρό πιγκουίνο. Όταν εκείνος εξαφανίζεται, οι τρεις τους αναλαμβάνουν να τον βρουν! Η επιθυμία τους αυτή θα γίνει πραγματικότητα, θα οδηγήσει, όμως, την φιλία τους σε μία μεγάλη δοκιμασία!



Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο βιβλίο, στο οποίο εκείνο που, κατά τη γνώμη μου, ξεχωρίζει είναι η εικονογράφηση: πλούσια, πολύχρωμη, ζωηρή, με έμφαση στην λεπτομέρεια και γεμάτη από εικόνες που σου αφήνουν μία ευχάριστη αίσθηση. Το κείμενο είναι ευκολονόητο και παράλληλα πολύ ενδιαφέρον, ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η ιστορία που διαδραματίζεται θίγει θέματα όπως η φιλία και η αγάπη για τα ζώα, περνώντας μέσω μίας ευχάριστης διήγησης σημαντικά μηνύματα. Ο Όλιβερ και η Ρούμπι είναι οικεία πρόσωπα, παιδιά της "διπλανής πόρτας", που εύκολα κερδίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον ενός μικρού αναγνώστη. Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί ένας, ακόμη, τόμος  με θέμα την γνωριμία του Όλιβερ με τον Πότερ.

Η Μικρή Παραμυθού και εγώ, βρήκαμε στα βιβλία των "Όλιβερ και Πότερ" μία καινούρια συντροφιά, τρεις νέους φίλους ιδανικούς για τα χειμωνιάτικα, και όχι μόνο, διαβάσματά μας! Σας το προτείνουμε με μεγάλη μας χαρά!



Δεν υπάρχουν σχόλια