Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Πορτοκαλάδα Σλουρπ!", του Βασίλη Κουτσιαρή (Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια)


Όταν ένας μικρός ήρωας μπλέκεται σε μεγάλες σκανταλιές, το μόνο που μπορεί να τον γλιτώσει είναι να καταλάβει εγκαίρως το λάθος του! Η Μικρή Παραμυθού αγαπά πολύ να κάνει αταξίες, μα περισσότερο αγαπά τα όμορφα βιβλία, ακόμα και όταν αυτά απευθύνονται σε παιδάκια λιγάκι μεγαλύτερα από εκείνη!

Η "Πορτοκαλάδα Σλουρπ" είναι το ολοκαίνουριο βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ελληνοεκδοτική. Κεντρικό πρόσωπο ένα μικρό αγόρι και η λαχτάρα του να πιει το απολαυστικά παγωμένο αναψυκτικό, που του χάρισε η θεία του. Η μαμά το απαγορεύει, αλλά το απαγορευμένο είναι κάποιες φορές και το πιο επιθυμητό. Και ο μικρός καταφεύγει σε ένα σωρό μηχανεύματα, προκειμένου να καταφέρει το ακατόρθωτο. Ωστόσο, μία μόλις γουλιά είναι αρκετή, για να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο η μαμά του το είχε αρνηθεί εξαρχής. Και καθώς το ένα ψέμα θα φέρει το άλλο, η ιστορία θα μπλεχτεί λιγάκι παραπάνω και το μικρό αγόρι θα μάθει ότι θα πρέπει να σκέφτεται διπλά προτού αποφασίσει να παρακούσει τους γονείς του.

    


Ένα βιβλίο που για πρωταγωνιστές δεν έχει μάγους, ιππότες και πανέμορφες πριγκίπισσες, ούτε ήρωες με υπερφυσικές δυνάμεις, μαγικά ραβδιά και κάστρα, αλλά μία μαμά και ένα μικρό αγόρι, με ζωή συνηθισμένη και ανησυχίες καθημερινές και οικείες στους περισσότερους από εμάς. Ένα παραμύθι που πραγματεύεται ένα θέμα πολύ οικείο στους γονείς και όσους συναναστρέφονται μικρά παιδιά, καθώς η ανυπακοή και η επιθυμία των παιδιών για το απαγορευμένο, αποτελεί για πολλούς καθημερινότητα. Διαβάζεται ευχάριστα, καθώς το κείμενο είναι ευνόητο και η εικονογράφηση συνδυάζει χαρούμενα χρώματα, αποδίδοντας σκηνές της καθημερινότητας. Ιδανικό για παιδιά προσχολικής και πρώτοσχολικής ηλικίας.

Αν, λοιπόν, αποφασίσετε ποτέ να πιείτε κρυφά ένα αναψυκτικό, προσοχή μην σας προδώσει ο ήχος που θα βγει από το στομάχι σας! Μπορεί να τρομάξει ακόμη και λιοντάρι!



Δεν υπάρχουν σχόλια