Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Η Πριγκίπισσα και ο Μάγος", της Τζούλια Ντόναλντσον (Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς)



Επτά ευκαιρίες έχει η Ελάιζα να το σκάσει
αφού πρώτα το χρώμα της και τη μορφή αλλάξει.


Η Μικρή Παραμυθού μαγεύεται από τα βιβλία που στις σελίδες τους κρύβουν περιπέτειες με μάγους, πριγκίπισσες και...τούρτες! Ειδικά το τελευταίο, οφείλει να είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε παραμυθιού που διεκδικεί θέση στην βιβλιοθήκη της. Αγάπησε, λοιπόν, από την πρώτη κιόλας στιγμή  την ιστορία της πριγκίπισσας Ελάιζα, που στα γενέθλιά της συνέβη κάτι εντελώς απρόσμενο!

Πρόκειται για ένα παλιό, σχετικά, βιβλίο της Τζούλια Ντόναλντσον (κυκλοφόρησε στα αγγλικά το 2006 με  πρωτότυπο τίτλο "The Princess and the Wizard), που πρόσφατα μεταφράστηκε στην γλώσσα μας για λογαριασμό των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ηρωίδα του η Ελάιζα, μία μικρή πριγκίπισσα που την ημέρα των γενεθλίων της - και πριν προλάβει να σβήσει τα επτά κεράκια της λαχταριστής της τούρτας - εμφανίστηκε απρόσκλητος ένας κακός μάγος, μεταμόρφωσε σε πέτρα όλους τους καλεσμένους και αιχμαλώτισε την ίδια. Η νεράιδα - νονά, που έφτασε τελευταία, κατάφερε (προτού την πετρώσει και εκείνη ο μάγος) να χαρίσει στην Ελάιζα επτά ευκαιρίες για να το σκάσει, αφού πρώτα το χρώμα της και τη μορφή αλλάξει. Ο κακός μάγος, ωστόσο, κρύβει ένα μυστικό, χάρις στο οποίο καταφέρνει πάντοτε να την βρίσκει, αναθέτοντάς της κάθε φορά και από μία κοπιαστική δουλειά. Θα κατορθώσει, άραγε, η πριγκίπισσα  να του ξεφύγει στην έβδομη και τελευταία ευκαιρία της;


 


Ένα πραγματικά διασκεδαστικό βιβλίο που συνδυάζει το πάντα ευφάνταστο και ευρηματικό κείμενο της αγαπημένης συγγραφέως των παιδιών, Τζούλια Ντόναλντσον, με την χαρακτηριστική - χαρούμενη και γεμάτη από ζωηρά χρώματα - εικονογράφηση της σταθερής συνεργάτιδάς της, Λίντια Μονκς. Η Ντόναλντσον δεν θα σε αφήσει ποτέ να βαρεθείς, καθώς δεν περιορίζεται στις συνήθεις και τετριμμένες ιστορίες, αντίθετα επινοεί ιδιαίτερα ευρηματικά παραμύθια που φέρουν αρχή, μέση και τέλος πλεγμένα μεταξύ τους με πρωτοτυπία και ευχάριστη κατάληξη, χρησιμοποιώντας οικεία - στα παιδιά - πλάσματα, όπως ζώα, πριγκίπισσες κλπ.  Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορούν τα βιβλία της συγγραφέως "Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος" (εδώ), "Τι άκουσε η πασχαλίτσα" (εδώ) και "Ο Ποιητής Κούνελος".

Μία πανέμορφη ιστορία που διδάσκει στους αναγνώστες της να προσπαθούν πάντοτε να είναι επινοητικοί, πρακτικοί και να κρατάνε το μυαλό τους σε εγρήγορση, όπως ακριβώς και η ηρωίδα της. Ένα πολύχρωμο παραμύθι που με χαρά προσθέσαμε στη βιβλιοθήκη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια