Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό", 

της Orianne Lallemand 

(Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier)


"'Ηταν κάποτε ένας λύκος που ονειρευόταν τον ωκεανό. Τον απέραντο μπλε ωκεανό, με καράβια να πλέουν στην επιφάνεια και ψάρια να κολυμπούν στον βυθό. Τον λύκο αυτόν τον έλεγαν Ζαχαρία".


 Αυτή τη φορά, έχοντας βρει τον χάρτη θησαυρού του πειρατή Μαυρολύκου κλεισμένο σε ένα μπουκάλι, αποφασίζει με τους φίλους του να φτάσει μέχρι την θάλασσα, ώστε να καταφέρουν να βρουν τον άγνωστο, αλλά πολυπόθητο θησαυρό. Στην πορεία της περιπέτειάς του, θα βρεθεί να έχει επιβιβαστεί σε ένα σκάφος και να αρμενίζει στον ωκεανό, θα έρθει αντιμέτωπος με αγριεμένους πειρατές, θα σταθεί στο έλεος ενός τυφώνα, θα σωθεί από ένα δελφίνι και θα συναντήσει τον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας! Θα μάθει για τον κίνδυνο που απειλεί τον ωκεανό, που δεν είναι άλλος από την μόλυνση που προκαλούν οι Στεριανοί  με τα σκουπίδια τους. Άραγε θα 'ναι ο θησαυρός που ψάχνει ο λύκος Ζαχαρίας αυτός που περιμένει;


Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που φιλοξενεί ακόμη μία - ολοκαίνουρια αυτή τη φορά - περιπέτεια του λύκου Ζαχαρία. Μέσα από μία αστεία αλλά τρυφερή ιστορία, πολλά και όμορφα χρώματα και γραφή απλή και κατανοητή, ιδανική για να γίνει αντιληπτή από παιδάκια ηλικίας από 3 ετών και άνω, μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σχετικά με την οικολογία και τους πραγματικά ανεκτίμητους θησαυρούς, οι οποίοι δεν χωράνε σε μπαούλα και κουτιά.


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της ίδιας σειράς: "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν'αλλάξει χρώμα",  "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος", "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σταρ",  "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου",  "Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει", "Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών", "Ο λύκος Ζαχαρίας φοβάται τη σκιά του", "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ - ήρωας",  "Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα" και "Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία" (βλέπε εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια