Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Καλοκαίρι στο κουτί", της Αργυρώς Πιπίνη 

(Εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής)


"Το καλοκαίρι έχει κεράσια και βύσσινο γλυκό,
δωσ' μου ένα φιλί σκαστό.
Έχει γιασεμιά, σταφύλια, σύκα, λουλούδια,
έχει κέφι, γέλια, τραγούδια"

Η Μικρή Παραμυθού είναι ενθουσιασμένη με το καλοκαίρι που σήμερα κάνει θριαμβευτικά την είσοδό του και αρχίζει κιόλας να μετρά τα θαλασσινά μπάνια και τα παγωτά που μέλει να έρθουν. Μπορεί για εκείνη το σχολείο να αργεί ακόμη να κλείσει και οι διακοπές να βρίσκονται μακριά, αλλά μέσα από τα καλοκαιρινά βιβλία το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει! 




Μέσα στο θέμα των ημερών και το ολοκαίνουριο βιβλίο των Αργυρώ Πιπίνη και Αχιλλέα Ραζή, Καλοκαίρι στο κουτί, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο-ωδή σε μια από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου. Ένα κουτί γεμάτο από καλοκαιρινές αναμνήσεις γίνεται η αφορμή για την συγγραφή ενός πολύ ευχάριστου αναγνώσματος, όπου μέσα από χρώματα και λόγο έμμετρο παρουσιάζονται λίγο πολύ όλες οι εικόνες που έχουμε δεμένες στη συνείδησή μας με τις καλοκαιρινές ημέρες: ταξίδια, παιχνίδια, κρύες λεμονάδες και παγωτά, περίπατοι στο δάσος και στην ακροθαλασσιά, φίλοι, παγωμένα νερά, σαγιονάρες, κοχύλια και κάστρα στην άμμο, φρούτα, λουλούδια και γέλια πολλά!




Το βιβλίο ξεχωρίζει για την πανέμορφη εικονογράφησή του: πλημμυρισμένη από έντονα χρώματα, όπως ακριβώς και οι καλοκαιρινές ηλιόλουστες και καταγάλανες εικόνες των παιδικών μας χρόνων, σχέδια, αναμνήσεις και μυρωδιές που μεταφέρουν τον αναγνώστη στην καρδιά του καλοκαιριού, παροτρύνοντάς τον να αρχίσει να κάνει σχέδια για τις διακοπές που έρχονται ή φέρνοντάς του στο νου γλυκές και νοσταλγικές αναμνήσεις από καλά κρατημένα στη μνήμη καλοκαίρια του παρελθόντος! Αποτελείται συνολικά από 32 σελίδες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω. 




Πρόκειται για ένα βιβλίο που αν το διαβάσεις καλοκαίρι θα θελήσεις να βγάλεις τα παπούτσια και να τρέξεις στο περιβόλι του παππού, γεμίζοντας τα ρουθούνια σου από μυρωδιές που θα κρατήσεις βαθιά κρυμμένες στο υποσυνείδητο για το υπόλοιπο της ζωής σου, ενώ αν το διαβάσεις χειμώνα θα κλείσεις τα μάτια στο παγωμένο τοπίο και με το νου θα ανατρέξεις στις ζεστές ημέρες των υπέροχων ελληνικών καλοκαιριών! Όπως και να 'χει, όποια εποχή και αν το πιάσει κανείς, αυτό το βιβλίο είναι πανέμορφο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια