Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


"Ο Κηπουρός της Νύχτας", των αδερφών Φαν


Μια μέρα που ο Γουίλιαμ κοίταξε έξω από το παράθυρο, είδε ένα πελώριο δέντρο να έχει μεταμορφωθεί σε μια σοφή κουκουβάγια. Από εκείνη τη μέρα και κάθε βράδυ, ένα ένα όλα τα δέντρα της οδού Γκρίμλοκ άρχισαν να αποκτούν άλλη μορφή, και να μετατρέπονται άλλο σε φιλικό κουνέλι, άλλο σε παπαγάλο και το πιο εντυπωσιακό από όλα σε έναν υπέροχο κινέζικο δράκο! Πλέον, όλοι οι κάτοικοι - μαζί με αυτούς και ο Γουίλιαμ - πέφτουν κάθε βράδυ για ύπνο με την προσμονή ότι την επόμενη μέρα θα τους περιμένει κάτι μαγικό! Μαζί απολαμβάνουν  την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της άλλοτε γκρίζας πόλης τους,  που αποκτά πια ζωντάνια και χαρακτήρα, και την οποία ζουν και χαίρονται χάρη στον ανώνυμο κηπουρό, που με τον τρόπο του συνέβαλε στο να γίνει η καθημερινότητά τους πιο όμορφη. Ώσπου ένα βράδυ, ο Γουίλιαμ συναντά τυχαία τον μυστηριώδη αυτό άντρα και του προσφέρει με χαρά την βοήθειά του στο επόμενο έργο του. Όταν το μαγικό χέρι των εποχών που εναλλάσσονται περάσει και αγγίξει όλα τα δέντρα που με τόση αγάπη και τέχνη μεταμόρφωσε ο ευφάνταστος δημιουργός, θα μείνει, άραγε, τίποτα να θυμίζει τον Κηπουρό της Νύχτας;


Πρόκειται για ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο από τους ταλαντούχους αδερφούς Eric και Terry Fan, δημιουργούς του Ελαφοκάραβου και του Εκεί που ο Ωκεανός συναντά τον Ουρανό (Βλέπε εδώ). Η ατμοσφαιρικότητα και η μαγεία της εικονογράφησης, συναντούν την αφαιρετικότητα του κειμένου και δημιουργούν ένα βιβλίο που κάθε φορά που το διαβάζει κανείς αντιλαμβάνεται και κάτι διαφορετικό. Οι αδερφοί Φαν αγαπούν να αναμειγνύουν στη δουλειά τους τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες τεχνικές και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πάντα εντυπωσιακό και διαφορετικό απ' ότι έχουμε δει, διαβάσει και απολαύσει έως τώρα.


Ο Κηπουρός της Νύχτας είναι το βιβλίο εκείνο με το οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους στην παιδική λογοτεχνία οι καταπληκτικοί αδελφοί Φαν. Η συνάντηση του Γουίλιαμ με τον μυστηριώδη άντρα και η συμμετοχή του στην αναδιαμόρφωση ενός μικρού τμήματος της γειτονιάς, ήταν αρκετά για να χαραχτούν για πάντα μέσα του, αλλάζοντας τον χαρακτήρα, τη διάθεση και μαζί με αυτά και την ίδια του τη ζωή.  Προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω και κυκλοφορεί στα ελληνικά για λογαριασμό των εκδόσεων Μεταίχμιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια