Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

"Το βιβλίο με τα λάθη", της Corinna Luyken


Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι ένα λάθος μπορεί να γίνει η αρχή για μια καινούρια δημιουργία; Ακόμη και  ένα δυσανάλογα μεγάλο μάτι σε μια ζωγραφιά, είναι δυνατό να σταθεί η αφετηρία για ένα ολόκληρο βιβλίο! 




Το βιβλίο με τα λάθη  το αποδεικνύει περίτρανα, καθώς πρόκειται για μια ιστορία που ξεκίνησε από μια σειρά από λάθη που στην πορεία διορθώθηκαν: τα ασύμμετρα μεταξύ τους μάτια καλύφθηκαν από γυαλιά, ο υπερβολικά μακρύς λαιμός κρύφτηκε πίσω από έναν γιακά με δαντέλα, οι λάθος αγκώνες ομόρφυναν με μπαλώματα, οι μουτζούρες μετατράπηκαν σε φύλλα, ενώ το δημιούργημα που δεν θύμιζε ούτε γάτα, ούτε βάτραχο, ούτε αγελάδα τροποποιήθηκε σε έναν απλό βράχο! Όλα μπορούν να διορθωθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση, όρεξη και φαντασία! Εξάλλου, το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλους - μικρούς και μεγάλους - ότι από εμάς εξαρτάται να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας!




Το βιβλίο της Corinna Luyken, σχεδόν αποκλειστικά γεμάτο από ζωγραφιές και με ελάχιστο - σύντομο αλλά αρκούντως επεξηγηματικό - κείμενο, διδάσκει πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε τη φαντασία μας και να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα όσα μας συμβαίνουν. Όταν δεν επιτρέπουμε σε ένα λάθος να σταθεί εμπόδιο, τότε αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να μετατραπεί σε κάτι πανέμορφο! Οι ζωγραφιές είναι κατά βάση ασπρόμαυρες, με προσθήκη, όμως, λεπτομερειών από παστέλ χρώματα, που δημιουργούν συνολικά ένα όμορφο και εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αποτελείται από 52 σελίδες και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Φουρφούρι.




Αν δεν επιτρέψουμε στα λάθη να σταθούν εμπόδιο στην πορεία της ζωής μας, αν αφήσουμε την δημιουργικότητα και τη φαντασία μας να λειτουργήσουν απερίσπαστες, αν είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εναλλακτικές  λύσεις των προηγούμενων σκέψεών μας, τότε μπορούμε να γεννήσουμε εμπνευσμένες ιδέες, να γίνουμε πιο παραγωγικοί,  και - γιατί όχι; - ίσως και λίγο πιο καλλιτεχνικοί. Σίγουρα, πάντως, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα λάθη προς όφελός μας και όχι να υποχωρούμε μπροστά σε αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια