Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...


το "Ταιριάζω και Μαθαίνω: Οι Θεοί του Ολύμπου", 
της Αθηνάς Μπαλή

(Εικονογράφηση: Nomint)


Τα περισσότερα βιβλία μυθολογίας παρουσιάζουν τους θεούς του Ολύμπου απαριθμώντας τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες και κάποια από τα πιο γνωστά γεγονότα που σχετίζονται με αυτούς. Το βιβλίο της Αθηνάς Μπαλή δεν περιορίζεται σε αυτά, αλλά αναφέρεται στη συναρπαστική ζωή τους εξιστορώντας - με τρόπο απλό και ευχάριστο - τί ετοιμάζουν, με τί ασχολούνται όλη μέρα, ποιος νίκησε στον μεταξύ τους αγώνα, γιατί θύμωσαν ο ένας με τον άλλο και αρκετές, ακόμη, διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, που συμπληρώνουν 4 διαφορετικά παραμύθια - ιστορίες, τα οποία διαδραματίζονται στο βουνό των θεών.  Ο Δίας, η Ήρα, ο Ποσειδώνας, η Δήμητρα, η Αθηνά, ο Απόλλωνας, η Άρτεμις, ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ήφαιστος, ο Ερμής και η Εστία εμπιστεύονται τα μυστικά τους στους μικρούς αναγνώστες του βιβλίου "Οι Θεοί του Ολύμπου" της σειράς Ταιριάζω και Μαθαίνω, που κυκλοφορεί σε ελληνική και αγγλική έκδοση από τις εκδόσεις Petita Demas.




Καλογραμμένο και σκόπιμα απλουστευμένο, ώστε να γίνεται κατανοητό από τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 6 ετών στα οποία απευθύνεται, τολμά να εκσυγχρονίσει την αρχαία ελληνική μυθολογία, τόσο χάρη στη χιουμοριστική και ιδιαίτερα σύγχρονη εικονογράφησή του, όσο και εξαιτίας της εφαρμογής με κινούμενα αυτοκόλλητα που μπορεί προαιρετικά να κατεβάσει κανείς από το App store και το Google Play. Σύντομα ποιηματάκια για κάθε έναν από τους 12 πρωταγωνιστές συνοδεύουν το κάθε κεφάλαιο, προσφέροντας επιπρόσθετες πληροφορίες. Έχει σκληρό εξώφυλλο, αποτελείται από 36 σελίδες και ανήκει στη σειρά Ταιριάζω και Μαθαίνω. Στην αρχή του βιβλίου υπάρχουν αυτοκόλλητα, που θα πρέπει να τοποθετηθούν στην αντίστοιχη, για κάθε θεό, σελίδα. Ιδανικό για να έρθει ένα παιδί σε πρώτη επαφή με τη μυθολογία.




Αν και εσείς αγαπάτε την ελληνική μυθολογία και θέλετε ένα βιβλίο ευχάριστο και διασκεδαστικό σαν παραμύθι, τότε η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Η Μικρή Παραμυθού και εγώ το ξεχωρίσαμε κυρίως εξαιτίας της φρεσκάδας και της ιδιαίτερης χιουμοριστικής του διάθεσης. Το συστήνουμε με μεγάλη μας χαρά!



Δεν υπάρχουν σχόλια