Η Μικρή Παραμυθού διαβάζει...

Ένα παιδί από το πουθενά", της Άλκης Ζέη

Η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε παρά να τελειώσει αναγνωστικά με την συγγραφέα που σημάδεψε με τα βιβλία της τα εφηβικά διαβάσματα πολλών από εμάς. Η Άλκη Ζέη, συγγραφέας πολλών και σπουδαίων έργων μεταξύ των οποίων "Το Καπλάνι της Βιτρίνας" και "Ο Ψεύτης Παππούς" (Βλ. εδώ), γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, από όπου έχει αντλήσει έμπνευση για βιβλία της, ενώ ένα μέρος της ζωής της  το πέρασε στο εξωτερικό ως πολιτική πρόσφυγας. Έχει βραβευτεί πολλές φορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου κυκλοφορεί μεταφρασμένο το σύνολο του έργου της.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ένα ακόμη μυθιστόρημά της, που κινείται σε παρόμοιο ύφος με τα προηγούμενα βάζοντας τον ίδιο το μικρό ήρωα να αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του. Ο δεκάχρονος Ίκαρος Λαμπρίδης, ζει και μεγαλώνει στο Παγκράτι μαζί με την θεία Ελένη-Ιοκάστη Καποδίστρια και τον παπαγάλο της που εκείνη αποκαλεί Αγόρι. Μοναδικοί του φίλοι - πέρα από τη συνομήλική του Ξένια - είναι ο φοιτητής θείος της, ο γυμναστής του σχολείου και ένας άστεγος με τον οποίο συναντήθηκαν τυχαία. Για τους γονείς του δεν ξέρει σχεδόν τίποτα, αλλά εύχεται να ήταν γιος του Jo Nesbo στον οποίο λένε ότι μοιάζει. 

Μια ιστορία για τους προβληματισμούς ενός σύγχρονου παιδιού, που ζει και μεγαλώνει με τους φόβους, τις ανασφάλειες, τις αδυναμίες, τη ζήλια και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Κλεισμένο σε έναν δικό του κόσμο, από όπου λείπουν η αγάπη και η τρυφερότητα μιας ουσιαστικής γονεϊκής φιγούρας, τα αναζητά στο πρόσωπο φίλων που μπήκαν τυχαία στη ζωή του και οι οποίοι θα έχουν ουσιαστική επίδραση σε αυτή. Ένα βιβλίο γραμμένο με τρυφερότητα και γεμάτο ευαισθησίες, για τα προβλήματα που βιώνει ένα σύγχρονο παιδί, το οποίο ζει και μεγαλώνει τόσο ίδια και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά με χιλιάδες άλλα παιδιά. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη ιστορία, που διαβάζεται απνευστί! Απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας από 10 ετών και πάνω, αποτελείται από 172 σελίδες και κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση με υπογραφή της ίδιας της συγγραφέως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια